Trust (2010)

What took her family years to build, a stranger stole in an instant.

Sterk geschreven en gespeeld familiedrama over een meisje dat slachtoffer wordt van een internetpedofiel.
play

6,7 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Trust is alweer de derde film die geregisseerd wordt door David Schwimmer. Hem kennen we vooral van hitserie Friends, waarin hij de rol van Ross Geller speelde. Naast enkele films, regisseerde hij ook een aantal afleveringen van Friends, Little Britain USA en nu lijkt hij zich eindelijk te richten op serieuze films. Trust draait om de familie Cameron, die als voorbeeld dient van een gelukkig Amerikaans gezin. Alles loopt voorspoedig tot de veertienjarige Annie haar eerste vriendje, Charlie, leert kennen via het internet. Na maanden van onschuldig communiceren via het web besluit Annie in een weekend dat ze alleen thuis is, af te spreken met Charlie, maar dan blijkt dat Charlie niet is wie hij stelde te zijn. Geschokt door wat hun dochter aangedaan is, gaan Annie’s ouders de strijd aan om hun dochter in het reine te laten komen met wat er gebeurd is in haar tot dan toe onschuldige leventje, een strijd die het hele gezin dreigt te verscheuren.

Regie
David Schwimmer
Cast
Clive Owen, Jason Clarke, Viola Davis, Catherine Keener, Noah Emmerich, Liana Liberato, Brandon Molale, Jordan Trovillion, Sarab Kamoo, Nicole Forester, Noah Crawford, Inga R. Wilson, Garrett Ryan, Chris Henry Coffey, Laura Niemi, Zoe Levin, Olivia Wickline, Yolanda Mendoza, Shenell Randall, Zanny Laird, Spencer Curnutt, Aislinn DeButch.
Budget
$ 9.500.000
Opbrengst
$ 120.000
Release
10.09.2010
Release NL
16.06.2011
Release DVD
27.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: David Schwimmer | Cast: Clive Owen (Will), Catherine Keener (Lynn), Liana Liberato (Annie), Chris Henry Coffey (Charlie), Jason Clarke (Doug Tate), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2010

De komst van nieuwe media heeft de manier waarop mensen met elkaar communiceren ingrijpend veranderd. Het biedt ons tal van nieuwe mogelijkheden. Helaas geldt dat ook voor pedofielen. Zij gebruiken chatsites en -programma's om onder een valse naam met minderjarigen in contact te komen. David Schwimmers Trust laat zien hoe een internetpedofiel door middel van nieuwe media het vertrouwen van de veertien jaar oude Annie wint en haar tot slachtoffer maakt. En hoe haar vertrouwen en dat van haar ouders vervolgens onherstelbaar beschadigd lijkt te zijn.

De familie Cameron is een voorbeeld van een gelukkig Amerikaans gezin. Totdat Annie verliefd wordt op ene Charlie die ze via teenchat.com heeft leren kennen. Na enkele maanden van onschuldig communiceren via chat en telefoon besluit Annie in te gaan op Charlies verzoek om af te spreken in een weekend dat haar ouders niet thuis zijn. Annie is aanvankelijk geschokt wanneer Charlie tegen haar blijkt te hebben gelogen over zijn leeftijd en wie hij is, maar ze is helaas niet opgewassen tegen het tactische, maar smerige spel dat Charlie speelt en laat zich veel verder meevoeren dan ze eigenlijk wil. Iedereen gaat vervolgens op zijn eigen manier om met het tragische voorval. Moeder Lynn weet zich geen raad terwijl Annie blijft geloven in Charlies opmerkingen en beloftes en haar vader Will vastberaden een eigen zoektocht begint.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Trust Nieuwsberichten

Laatste reacties

Kabol

"...Nou ik begrijp die hoge waardering niet. Wat een draak van een familie. Al die valse sentimenten en......"

Richie82

"...Verhaal was topmooi maar jammer van einde! :(..."

kevinvdk

"...Heel mooie film maar wat een dom einde ppppfffff..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Trust

acties