The Flash (2023)

Dankzij de aanwezigheid van een hoop andere personages is deze film over Barry Allen goed te doen.
play

6,2 details

  • 144 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
144 Min Verenigde Staten

In 'The Flash' komen werelden samen als Barry met zijn superkrachten terug in de tijd gaat om het verleden te veranderen en zo zijn familie te redden. Hierdoor verandert hij alleen ook onbedoeld de toekomst. Barry komt vast te zitten in een realiteit waarin generaal Zod is teruggekeerd met plannen om de wereld te verwoesten, en er zijn geen superhelden meer om iedereen te redden. Barry’s enige hoop is om een gepensioneerde Batman te overtuigen weer in actie te komen en een gevangengenomen Kryptoniaan te bevrijden, ook al is dat niet wie hij verwacht. Om de wereld te redden en terug te kunnen keren naar zijn eigen toekomst moet Barry rennen voor zijn leven. Maar zal zijn offer genoeg zijn om het universum te herstellen?

Regie
Seth Grahame-Smith
Rick Famuyiwa
John Francis Daley
Jonathan M. Goldstein
Andres Muschietti
Cast
Gal Gadot, Ben Affleck, Ezra Miller, Michael Keaton, Michael Shannon, Ray Fisher, Billy Crudup, Temuera Morrison, Ron Livingston, Maribel Verdú, Kiersey Clemons, Antje Traue, Eric Tiede, Sasha Calle, Luke Brandon Field, Saoirse-Monica Jackson, Richie Lawrie, Gabriel Constantin, Ian Loh, Rudy Mancuso, Oleg Mirochnikov, Nina Barker-Francis, Sean Rogers, Bastian Antonio Fuentes, Ed Wade, Isabelle Bernardo.
Release
14.06.2023
Release NL
15.06.2023
Release DVD
17.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Andy Muschietti | Scenario: Christina Hodson, Joby Harold | Cast: Ezra Miller (Barry Allen), Kiersey Clemons (Iris West), Ben Affleck (Bruce Wayne), Michael Keaton (Batman), Michael Shannon (Zod), e.a. | Speelduur: 144 minuten | Jaar: 2023

Het multiversum is al in volle gang in de films van de concurrent van DC. Maar binnen de stripwereld begon dat concept oorspronkelijk bij DC, en wel met superheld The Flash. Deze film jat dus niet van de anderen, maar volgt gewoon eigen bronmateriaal. Maar ergens voelt het alsof zij mee willen snoepen van het succes dat de concurrent boekt met botsende realiteiten. The Flash is een ontzettend vermakelijke film, maar het gevoel dat die anderen dit al gedaan hebben, is niet helemaal los te schudden.

Nu Barry Allen als The Flash een superheld is die deel uitmaakt van de Justice League, moet hij op stressvolle wijze zijn privéleven combineren met levens redden wanneer Batman hem oproept. Vooral nu, nu zijn onschuldige vader weer moet voorkomen om te bewijzen dat hij niet jaren geleden zijn vrouw, Barry's moeder, heeft vermoord. Plots ontdekt Barry dat wanneer hij rent zo hard hij kan, hij naar het verleden kan reizen. Hij kan het niet laten om een kleine aanpassing te maken die zijn moeder redt, maar dat gooit de realiteit in het heden helemaal op z'n kop.

alle artikelen (287)

The Flash Nieuwsberichten

The Flash

acties