Paul (2011)

Who's up for a close encounter?

Misschien waren de verwachtingen te hoog gespannen, maar de nieuwe samenwerking tussen Simon Pegg en Nick Frost valt na Hot Fuzz toch wat tegen.
play

6,5 details

  • 104 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
104 Min Verenigde Staten

Twee vrienden zijn enorm gek op stripboeken en hebben vooral interesse in science-fiction verhalen. Samen gaan ze op reis naar het UFO-centrum van Amerika, namelijk het beruchte ''Area 51'' in Nevada. Als ze midden in de woestijn zijn, komen ze een voortvluchtige Alien tegen, genaamd Paul. Ze gaan samen met Paul verder op een reis die zowel hun levens als die van iedereen die op hun pad komt zal veranderen.

Regie
Greg Mottola
Cast
Sigourney Weaver, Seth Rogen, Simon Pegg, Bill Hader, Jason Bateman, Jesse Plemons, Nick Frost, David Koechner, Jeffrey Tambor, Jane Lynch, Mia Stallard, David House, Nelson Ascencio, Jeremy Owen, Jennifer Granger.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 97.552.050
Release
17.03.2011
Release NL
14.04.2011
Release DVD
16.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Greg Mottola | Cast: Simon Pegg (Graeme Willy), Nick Frost (Clive Gollings), Jason Bateman (Agent Zoil), Seth Rogen (Paul), Kristen Wiig (Ruth Buggs), e.a.| Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2011

Na de geweldige zombieromkom Shaun of the Dead en de minstens zo goede parodie op het buddycopgenre Hot Fuzz, waren de verwachtingen bijzonder hoog gespannen voor de derde samenwerking tussen acteurs Simon Pegg en Nick Frost. Misschien net iets te hoog, want hoewel Paul een vermakelijke komedie is geworden, slaagt de film er niet in het niveau van zijn twee voorgangers te evenaren.

Paul gaat over de twee Britse nerds Graeme en Clive die gespaard hebben voor een reis naar Amerika om het festival Comic-Con te bezoeken en op zoek te gaan ufo’s. Al snel stuiten ze per ongeluk op de alien Paul, die blijkbaar al zestig jaar op aarde rondhangt en op de vlucht is voor de Amerikaanse overheid. De twee besluiten Paul mee te nemen op een idiote roadtrip, waarbij ze gezelschap krijgen van een eenogig, godvrezend meisje en achtervolgd worden door FBI-agenten en de vader van het meisje, die met een shotgun recht op zijn doel afgaat.

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

Paul Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Leuke SF-film, dolle pret. Ook een puike cast, niets op aan te merken. Heb er veel plezier aan bel......"

movieplanet124

"...Ik geef deze movie een 8 omdat die dat zeker waard is okee hij is minder leuk dan shaun of the dead......"

Omega

"...Ha ha, eindelijk weer zo'n comedy waar je naar blijft kijken. Geweldige film voor iedereen...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Paul

acties