Valhalla Rising

Reviews (3)

11qqaazz

Avatar

De slaaf One-Eye ontsnapt van zijn Schotse overheersers en vermoordt hen gruwelijk...denk eerder dat het vikingen zijn. Film lijkt een beetje op last days wat betreft beleving en tempo. Wat verwarend aan deze film is is dat je geen idee hebt van hoe de tijd verloopt...Het eind was ook niet wat ik er van gehoopt had. Ik houd van cult films enz...maar deze was inderdaad wat moeilijk te verteren.

hadiederk

Avatar

Weer een typisch voorbeeld van een film die ongelukkig in de markt gezet wordt, alleen al door de filmposter en de genrekwalificatie.
Dit trekt verkeerd volk aan, als het ware McDonalds vreters die haute cuisine gaan liggen kanen. Overigens wil ik hiermee niemand veroordelen want ik kan me allebei de voorgaande reactie goed voorstellen, hoewel ikzelf meer naar die van DesertRose neig. Eigenlijk weet ik niet wat ik er van vind. In verschillende opzichten deed hij me nogal denken aan Hrafninn flýgur van Hrafn Gunnlaugsson

DesertRose

Avatar

Dit is een film die je in je eentje moet kijken. Geen gezelschapsfilm of iets met actie waarmee je vrienden kunt plezieren. De kracht van deze film zit het in wat veel mensen waarschijnlijk zijn zwakte zullen noemen: het verhaal. Deze is namelijk behoorlijk leeg. Er gebeurd erg weinig. Maar dit wordt toch op een hele mooie manier gedaan. Opvallend zijn lange scenes van landschappen en vooral het ontbreken van muziek en geluid.
Na het zien van zo'n film moet je even bijkomen om te bedenken waar het nu helemaal over ging. En hoewel ik daar nog steeds niet helemaal achter ben is het wel een film die de moeite waard is, voor een keer.