Takeshis'

Takeshis' (2005)

500% Kitano - nothing to add!

6,0 details

  • 108 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Japan
108 Min Japan

Beat Takeshi leidt het drukke en soms eigenaardige leven van een showbiz beroemdheid. Op een dag ontmoet hij zijn blonde dubbelganger Kitano, een verlegen kassabediende. Kitano is een onbekende acteur die droomt van zijn grote kans. Als hun wegen samen komen, lijkt Kitano zich te verliezen in de wereld van Beat.

Regie
Takeshi Kitano
Cast
Kôichi Ueda, Takeshi Kitano, Kayoko Kishimoto, Beat Kiyoshi, Ren Osugi, Susumu Terajima, Kanji Tsuda, Tsutomu Takeshige, Tetsu Watanabe, Akihiro Miwa, Naomasa Musaka, Makoto Ashikawa, Kotomi Kyôno, Junya Takaki, Shôgo Kimura.
Release
02.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Kitano Takeshi | Cast: Kitano ‘Beat’ Takeshi (meerdere malen zichzelf), Kyono Kotomi, Kishimoto Kayoko, Osugi Ren, Terajami Susumu, Watanabe Tetsu e.a. | Speelduur: 108 minuten

Kitano ‘Beat’ Takeshi is een wereldberoemde film- en televisiester. Kitano is zijn blonde dubbelganger die probeert aan de bak te komen als acteur in kleine bijrolletjes en ondertussen werkt in een kleine supermarkt. Zo is er nog een Takeshi die taxichauffeur is, en zijn er nog meer. Al deze personae van Kitano Takeshi worden door hemzelf gespeeld.

Wat is echt, en wat niet? Wat is de realiteit, en wat is nep? En vooral: wie is wie? Deze vragen zijn vanaf het begin al lastig te beantwoorden, maar zodra de ene Takeshi ervan droomt een filmpersonage van de andere te zijn, vervagen de grenzen tussen feit en fictie helemaal. Ook de acteurs die bijrollen spelen, waaronder veel acteurs die vaak Kitano’s films te zien zijn, komen keer op keer terug als andere personages in de verschillende verhalen. De verschillende verhaallijnen worden niet in chronologische volgorde gepresenteerd en regelmatig onderbroken door scènes die ogenschijnlijk niets met het verhaal van de film te maken hebben. Tussen de vaak korte scènes, die Kitano zoals gewoonlijk zelf aan elkaar gemonteerd heeft, is het dikwijls moeilijk een echte samenhang te ontdekken.

videotrailers & clips