Le père de mes enfants

7,0 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Duitsland
  • Frankrijk
110 Min Duitsland

Gregoire Canvel heeft alles wat een man zich kan wensen: een vrouw waar hij van houdt, drie prachtige kinderen en zijn droombaan - hij is filmproducer. Hij besteedt vrijwel al zijn tijd en energie aan zijn werk. En ook al besteedt hij de weekenden met zijn gezin, worden ook deze kostbare momenten regelmatig onderbroken door veeleisende regisseurs en bezorgde investeerders. Ondanks Gregoires air van onoverwinnelijkheid komt de toekomst van zijn prestigieuze productiebedrijf op losse schroeven te staan: te veel producties, te veel risico's, te veel schulden. Donkere wolken pakken zich samen, en Gregoires besef dat hij wellicht een gok te veel heeft genomen zet een serie gebeurtenissen in gang die de toekomst van zijn gezin voorgoed zal veranderen.

Alt titel
The Father of My Children
Regie
Mia Hansen-Løve
Cast
Sandrine Dumas, Dominique Frot, Louis-Do de Lencquesaing, Chiara Caselli, Jamshed Usmonov, Eric Elmosnino, Alice de Lencquesaing, Olivia Ross, Alice Gautier, Manelle Driss, Antoine Mathieu, Igor Hansen Love, Elsa Pharaon, Cori Shim, Yejin Kim.
Release
16.12.2009
Release NL
01.04.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Mia Hansen-Løve | Cast: Louis-Do de Lencquesaing (Gregoire Canvel), Chiara Caselli (Sylvia Canvel), Alice de Lencquesaing (Clémence Canvel), Eric Elmosnino (Serge) e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2009

Wie niet beter wist, zou makkelijk kunnen denken dat Le Père de Mes Enfants gemaakt is door een wat oudere regisseur die in de nadagen van haar carrière nog een laatste film wil maken over de ups en downs van het leven, waar ieder mens onvermijdelijk mee te maken krijgt. Niets van dat alles. Mia Hansen-Løve is pas 28 jaar en met Le Père de Mes Enfants, na Tout est Pardonne haar tweede film, laat ze zien dat levenservaring geen vereiste is om een volwassen film over rouwverwerking te maken.

Le Père de Mes Enfants is losjes gebaseerd op het tragische levensverhaal van de bekende Franse filmproducent Humbert Balsan. Balsan was een betrokken producent die erom bekend stond onbekend talent een kans te gunnen. Regisseurs als Elia Suleiman (Divine Intervention) en Ismael Ferroukhi (Le Grand Voyage) hebben hun carrière grotendeels aan hem te danken. Balsan, die leed aan depressiviteit, pleegde in 2005 op vijftigjarige leeftijd zelfmoord en liet daarbij zijn vrouw, twee kinderen en het door hem opgerichte productiebedrijf Ognon Pictures achter.

videotrailers & clips