Celda 211 (2009)

Spannende gevangenisthriller die vrijwel clichéloos verrast, shockeert en tot nadenken stemt.
play

7,6 details

  • 113 Min
  • Actie
  • Drama
  • Misdaad
  • Thriller
  • Spanje
  • Frankrijk

Juan Oliver is een net beginnende gevangenisbewaarder. De dag voordat hij moet beginnen komt hij langs, om te laten zien dat hij betrokken is. Tijdens de rondleiding raakt hij buiten westen door een ongeluk, waarop de anderen hem in een nabije, leegstaande cel leggen om hem op te knappen. Voordat ze dit kunnen doen breekt er een grote opstand uit, waardoor zijn nieuwe collega's moeten vluchten; Juan staat er alleen voor en moet zich zien te redden tussen een groot aantal moordlustige gevangenen.

Alt titel
Cell 211
Regie
Daniel Monzón
Cast
Luis Tosar, Manolo Solo, Alberto Ammann, Luis Zahera, Marta Etura, Carlos Bardem, Manuel Morón, Antonio Resines, Joxean Bengoetxea, Vicente Romero, Fernando Soto, Patxi Bisquert, Miguel Martín, Anartz Zuazua, Félix Cubero, Miguel Martín.
Budget
$ 5.700.000
Release
06.11.2009
Release NL
04.11.2010
Release DVD
19.04.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Daniel Monzón | Cast: Alberto Ammann (Juan Oliver), Luis Tosar (Malamadre), Antonio Resines (José Utrilla), Manuel Morón (Ernesto Almansa), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2009

Cell 211 is een frisse gevangenisthriller zoals we ze niet vaak zien. De film volgt geen gebaande paden, maar komt met een sterk gegeven en een onvoorspelbare uitwerking. De film heeft vrijwel geen clichés over het gevangenisleven, en ook het politiek statement en moraliserend einde missen gelukkig. Cell 211 is een spannende film die steeds weer verrast, shockeert en tot nadenken stemt.

Om een goede indruk te maken op zijn nieuwe collega’s komt gevangenisbewaker Juan een dag voor zijn indiensttreding al langs om kennis te maken. Tijdens de rondleiding raakt hij echter direct betrokken bij een ongeluk. Zijn collega’s leggen hem tijdelijk in een leegstaande cel, nummer 211. Terwijl Juan hier ligt bij te komen, breekt er elders in de gevangenis een grote opstand uit. De bewakers trekken zich pijlsnel terug om hun eigen veiligheid te garanderen. Juan wordt achtergelaten in cel 211.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Celda 211 Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Frietgezicht

"...Wat een fantastische film is dit!Een film die zich afspeelt in een gevangenis maar met een originele......"

Celda 211

acties