6,0 details

  • 130 Min
  • Thriller
  • Frankrijk
130 Min Frankrijk

Veel vluchtelingen werden gedwongen Algerije te verlaten tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Uiteindelijk kwamen ze in Frankrijk terecht. Daaronder ook een groep gangsters die niemand respecteren. Aan het hoofd van die organisatie staat Raymond Bettoun (Roger Hanin) 50 jaar oud, met het statuur van een atleet, joviaal en bemoedelijk, goede sociale vaardigheden en behept met agressieve buien. Als dictators regeren hij en zijn familie over nachtelijk Parijs; de prostitutie, de casino's. De doop van zijn kleinzoon is de gelegenheid om zijn macht, organisatievermogen en praal te laten zien.

Regie
Alexandre Arcady
Cast
Jean-Louis Trintignant, Bernard Giraudeau, Richard Bohringer, Richard Berry, Jean-Pierre Bacri, Gérard Darmon, Roger Hanin, Anny Duperey, Jean Benguigui, Blanche Ravalec, Clio Goldsmith, Armand Mestral, Malek Kateb, Sidnet Boccara, Lucien Layani.
Release
27.01.1982

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

filmd0p

"...Heel erg een Franse the Godfather inclusief tuinfeest-beginscene (doop in plaats van bruiloft) met p......"

Le grand pardon

acties