Slecht nieuws voor degenen die ‘s nachts het lampje niet meer uit durfden te doen: Paranormal Activity 2 bezorgt opnieuw klamme handjes en een bonzend hart.
play

5,7 details

  • 91 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

Onrustige geesten worden opnieuw op de camera vastgelegd in dit vervolg van Paranormal Activity. Katie's jonge gezin is ditmaal slachtoffer van deze kwade entiteit. Zo laten de camera's zien wat voor afschuwelijks er daadwerkelijk gebeurt in de kinderkamer, als iedereen ligt te slapen. Hoe zal ze deze angstige tijd doorstaan?

Regie
Tod Williams
Cast
Katie Featherston.
Budget
$ 3.000.000
Opbrengst
$ 177.512.032
Release
20.10.2010
Release NL
21.10.2010
Release DVD
15.02.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Tod Williams | Cast: Katie Featherston (Katie), Micah Sloat (Micah), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2010

was afgelopen jaar het grote succes aan de box office. Met een bescheiden budget, een ijzingwekkend gegeven en effectief camerawerk bezorgde de film menig bioscoopbezoeker de bibbers en een horrorhit was geboren. Het zal dan ook puur toeval zijn dat Paramount Pictures opnieuw verloren videobeelden heeft ‘gevonden’ waarop te zien is hoe een gezin wordt geteisterd door een demonische kracht. Slecht nieuws dus voor degenen die ‘s nachts het lampje niet meer uit durfden te doen: bezorgt opnieuw klamme handjes en een bonzend hart in de keel.

Zoals bij praktisch alle vervolgdelen het geval is, ontkomt ook niet aan de drang om alles wat zijn voorganger sterk maakte, nog eens extra dik aan te zetten, op te blazen en uit te vergroten. Toch speelt dat de film aanvankelijk geen parten. Waar in het eerste deel de nachtelijke beelden beperkt bleven tot één vaststaand camerastandpunt, krijg je nu een kijkje in bijna alle kamers van het huis. Daarbij zijn de scheve beeldcomposities zorgvuldig gekozen, waardoor je als kijker geconcentreerd naar elke hoek, gang en deuropening blijft kijken tot het kwaad voor de zoveelste keer opduikt. Het is een beproefde truc, maar daarmee niet minder effectief. De spanning wordt extra opgevoerd door een onheilspellend lage toon die zich steeds meer opdringt in het gehoor van de kijker.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Paranormal Activity 2 Nieuwsberichten

Laatste reacties

meneeraart

"...Wat een vreselijke budget bagger film zeg! Verhaal klopt van geen kanten Film techniek was ook slech......"

Tidus

"...Deze film is niet bepaald eng te noemen nee. Als je de trailer bekijkt heb je de hoogtepunten wel ge......"

X-s3ss!v3

"...Nou....laat die klamme handjes en het bonzende hart maar achterwegen. Voor mij in ieder geval. Vre......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Paranormal Activity 2

acties