I Am Love (2009)

Tilda Swinton straalt zoals nooit tevoren in dit prachtige Italiaanse melodrama, nu al dé verrassing van dit filmjaar.
play
120 Min Italië

Een aristocratische Italiaanse familie komt samen in hun imposant Milanees landhuis om de verjaardag van de pater familias te vieren. Kleinzoon Eduardo stelt zijn verloofde Emma voor aan de familie, en zus Elisabetta presenteert een schilderij aan haar grootvader. Wanneer opa zijn plannen voor de bedrijfsovername bekendmaakt, beginnen de gecontroleerde manieren en de etiquette van de Recchi familie scheurtjes te vertonen. Tijdens deze avond stelt Eduardo zijn moeder Emma voor aan een vriend Antonio die chefkok is. Emma raakt in de ban van hem en zijn kookkunsten. Passies bloeien en spanningen groeien. De familie Recchi begint te beseffen dat alles voortaan anders zal zijn.

Alt titel
Io sono l'amore
Regie
Luca Guadagnino
Cast
Tilda Swinton, Alba Rohrwacher, Gabriele Ferzetti, Flavio Parenti, Edoardo Gabbriellini, Marisa Berenson, Pippo Delbono, Waris Ahluwalia, Diane Fleri, Martina Codecasa, Maria Paiato, Mattia Zaccaro.
Release
05.09.2009
Release NL
26.08.2010
Release DVD
08.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Luca Guadagnino | Cast: Tilda Swinton (Emma Recchi), Flavio Parenti (Eduardo Recchi Jr.), Alba Rohrwachter (Elisabetta Recchi), Edoardo Gabriellini (Antonio Biscaglia), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2009

Hoe vaak komt het nu nog voor dat je echt verrast wordt in de bioscoop? Dat de zaallichten uitgaan en je getrakteerd wordt op een visueel spektakelstuk dat zijn weerga niet kent? Zelden, is het enige juiste antwoord. Daarom is het ook zo’n verademing Io Sono L’Amore te ondergaan. Een Italiaans melodrama van een zelfs voor arthousebegrippen onbekende regisseur, dat overloopt van ambitie en misschien niet helemaal perfect is, maar zoveel schoonheid met zich meedraagt dat je ogen en oren tekort komt om al het moois te kunnen bevatten.

Io Sono L’Amore is een passieproject van regisseur Luca Guadagnino en goede vriendin Tilda Swinton. De twee maakten eerder al de films The Protagonists en The Love Factory en kregen tijdens het filmen van dat laatste project het idee voor Io Sono L’Amore, een film die het klassieke melodrama, dat de laatste jaren enigszins in onmin is geraakt, in ere moest herstellen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

I Am Love

acties