Twelve (2010)

No one needs anything here. It's all about want.

Fascinerend slechte film van regisseur Joel Schumacher die de weg helemaal kwijt lijkt te zijn.
play

4,6 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Actie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
93 Min Verenigde Staten

Het verhaal speelt zich af in de kringen van de hippe, rijke jongeren in New York. White Mike (Chace Crawford) is een jonge wannabe drugsdealer die stopt met zijn privé-school in de Upper East Side van New York en zich volledig stort op zijn handeltje. Hij rookt en drinkt niet, maar bezoekt alleen de feestjes van hippe en rijke jongeren om zijn nieuwe drug 'twelve' te verkopen. Als zijn neef Charlie (Jeremy Allen White) in East Harlem wordt vermoord en zijn beste vriend wordt opgepakt als de dader, komt Mike in de problemen. Andere hoofdrollen zijn voor Emma Roberts, Rory Culkin, 50 Cent, Ellen Barkin, Zoe Kravitz en Kiefer Sutherland.

Regie
Joel Schumacher
Cast
50 Cent, Zoë Kravitz, Kiefer Sutherland, Emma Roberts, Ellen Barkin, Billy Magnussen, Chace Crawford, Rory Culkin, Emily Meade, Philip Ettinger, Gregg Bello, Esti Ginzburg, Ako, Dionne Audain, Maxx Brawer.
Release
30.07.2010
Release NL
20.01.2011
Release DVD
07.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Joel Schumacher | Cast: Chace Crawford (White Mike), Emma Roberts (Molly), 50 Cent/Curtis Jackson (Lionel), Rory Culkin (Chris), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2010

Het is altijd een beetje pijnlijk als een regisseur op leeftijd een film wil maken over een jongerencultuur waar hij niets meer van afweet. Joel Schumacher, eenenzeventig jaar oud alweer en bekend van films als Batman Forever en Phone Booth, lijkt dus niet de meest geschikte kandidaat voor een dergelijke film. In dat opzicht stelt hij niet teleur: Twelve is werkelijk een bedroevend slechte film die een zeer amateuristische indruk achterlaat.

De film is gebaseerd op een boek van Nick McDonell en gaat over drugsverslaving onder rijke, verwende tieners in Manhattan. Kiefer Sutherland, vaak van de partij in films van Schumacher, verzorgt de zeer misplaatste voice-over in Twelve en introduceert ons aan White Mike, een jonge drugsdealer die besluit te stoppen met school en zich volledig te richten op de drugshandel. Al snel groeit hij uit tot een lokale bekendheid in Manhattan omdat hij de nieuwe drug Twelve verkoopt, een soort kruising tussen cocaïne en ecstasy. De film laat vervolgens zien hoe het leven van een aantal jongeren wordt aangetast door deze drugshandel.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Twelve Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Ondanks dat er goede acteurs in deze film aan het werk te zien zijn, kon de ganse opzet me niet beko......"

Roger

"...Een echte 'sfeerfilm' goed acteerwerk en de voice-over van Sutherland is echt perfect in deze film,......"

HaroldKumar

"...Toppertje! Is een keer heel wat anders...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Twelve

acties