Gravity (2013)

Don't Let Go

Houston, we have a masterpiece.
play

8,2 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
91 Min Verenigde Staten

Gravity vertelt het verhaal van een groep astronauten die in de ruimte bezig is met een reparatie aan de Hubble telescoop. Een groot aantal leden wordt echter gedood door resten van een ontplofte satelliet. Uiteindelijk blijft een vrouwelijke astronaut (Bullock) over, die uit alle macht probeert om terug te keren naar de Aarde. Een andere overlevende (Clooney) neemt het allemaal niet zo serieus.

Regie
Alfonso Cuarón
Cast
Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris, Paul Sharma, Basher Savage, Orto Ignatiussen, Amy Warren.
Budget
$ 105.000.000
Opbrengst
$ 716.392.705
Release
04.10.2013
Release NL
03.10.2013
Release DVD
25.02.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Alfonso Cuarón | Cast: Sandra Bullock (Ryan Stone), George Clooney (Matt Kowalski), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2013

Het is een eenvoudig gegeven: mensen die stranden in een vijandige omgeving met enkel hun doorzettingsvermogen om op te vertrouwen willen ze overleven. Al eerder maakten films als Open Water en Frozen effectief gebruik van barre locaties. De Mexicaanse schrijver en regisseur Alfonso Cuarón gaat nog een stapje verder door zijn overlevingsverhaal in de ultiem onverbiddelijke omgeving te situeren: de ruimte. Astronauten Ryan Stone en Matt Kowalski worden op zichzelf teruggeworpen als hun shuttle wordt vernietigd en ze als enige overlevenden achterblijven. Zonder contact met de aarde en slechts op elkaar aangewezen, lijkt de kans om gered te worden minimaal.

Meer dan vier jaar werkte Cuarón aan zijn passieproject en dat is te zien. Gravity ziet er oogverblindend uit. Niet alleen door de schitterende ruimtezichten op onze planeet, waar zelfs de personages in hun benarde situatie nog bij stilstaan, maar ook door het indrukwekkende camerawerk. In lange shots – het openingsshot alleen al duurt ruim een kwartier – zweeft de camera gracieus door de ruimte en brengt hij zowel de complete aardbol als de gezichten van de acteurs in beeld. Deze manier van filmen geeft treffend de gewichtloosheid van de astronauten weer, wat extra kracht wordt bijgezet door het gebruik van 3D, waar Cuarón Gravity speciaal op inrichtte. Het is daardoor één van die weinige films waarbij het 3D-effect de ervaring ook daadwerkelijk verrijkt.

videotrailers & clips

alle artikelen (45)

Gravity Nieuwsberichten

Gravity

acties