After.Life (2009)

Life is the symptom. Death is the cure.

Spannende thriller die beter was geweest als er minder vragen onbeantwoord waren gebleven.
play

5,2 details

  • 104 Min
  • Thriller
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Na een gruwelijk auto-ongeluk komt Anna bij in het mortuarium van Eliot Deacon. Die maakt haar lichaam gereed voor de begrafenis en gaat daar gewoon mee door als Anna verbijsterd en verlamd van angst ontdekt waar ze is. Ze voelt zich springlevend, maar Eliot verzekerd haar dat ze stervende is en onderweg naar het hiernamaals. Dat hij met haar kan communiceren is een speciale gave beweert hij – hij is dus de enige die haar kan helpen. Gevangen in het mortuarium is de hulpeloze Anna gedwongen haar diepste angsten te confronteren en haar dood te accepteren. De enige die haar wantrouwen richting Eliot deelt is haar rouwende vriendje Paul (Justin Long). Maar hem wordt steevast de toegang tot het mortuarium en haar lichaam geweigerd. Terwijl de begrafenis nadert komt Paul steeds dichter bij de verbijsterende waarheid, maar hij kan te laat zijn. Anna is misschien al echt aan haar oversteek naar het hiernamaals begonnen…

Alt titel
After Life, Afterlife
Regie
Agnieszka Wojtowicz-Vosloo
Cast
Liam Neeson, Christina Ricci, Justin Long, Celia Weston, Chandler Canterbury, Josh Charles, Malachy McCourt, Rosemary Murphy, Shuler Hensley, Anna Kuchma, Barbara Singer, Luz Alexandra Ramos, Mark Gerrard, Bill Perkins, Laurie Cole, Laurel Bryce.
Budget
$ 4.500.000
Opbrengst
$ 3.606.395
Release
07.11.2009
Release NL
26.08.2010
Release DVD
25.01.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Agnieszka Wojtowicz-Vosloo | Cast: Christina Ricci (Anna Taylor), Liam Neeson (Eliot Deacon), Justin Long (Paul Coleman), Chandler Canterbury (Jack), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2009

“Waarom sterven we?”, vraagt de zojuist overleden Anna aan begrafenisondernemer Eliot. “Om het leven belangrijk te maken”, krijgt ze als antwoord. Maar was het leven van Anna wel belangrijk? Was het niet overduidelijk dat ze er niet veel plezier aan beleefde? Is elk leven, hoe onwaardig dan ook, het waard om voor te vechten? After.Life filosofeert er lekker op los, maar eindigt met te veel vragen om daar achteraf mee door te gaan.

Christina Ricci speelt Anna, een basisschoollerares die met weinig vreugde door het leven gaat. Haar relatie met Paul bestaat uit gebrekkige communicatie en veel ruzie. Dit wordt haar fataal als ze op een avond Pauls poging tot een huwelijksaanzoek niet begrijpt en gedumpt denkt te worden. Overstuur stapt ze in haar auto en verongelukt. Anna wordt wakker in de kelder van een uitvaartcentrum. Over haar heen buigt Eliot die haar kalm uitlegt dat ze dood is. Eliot vertelt haar dat het zijn taak is om haar ziel dat te laten accepteren. Hiervoor heeft hij drie dagen, daarna zal Anna worden begraven.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

After.Life Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

dru79

"...Net deze film gezien, .... spijt dat ik hem heb gekeken.Een van de slechtste en irritantste films ev......"

Steve-O

"...Goeie film hoor. Maar als het een beetje zoals [i]The Others[/i] was gedaan dan was het op het eind......"

Tarkus

"...Prima vertolkingen van Christina Ricci en Liam Neeson, niets op aan te merken. Maar de ganse film,......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

After.Life

acties