Pizzamaffia

Pizzamaffia (2011)

4,7 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Nederland
110 Min Nederland

Pizzamaffia gaat over Brahim en Haas, beiden zijn eigenaar van een pizzarestaurant. Brahim werkt hard en probeert ondertussen ook nog indruk te maken op een meisje door een lied voor haar te schrijven. Haas pakt het iets anders aan, hij saboteert niet alleen de toko van Brahim maar ook nog zijn relatie. Dat is het begin van een pizzaoorlog, Bram en Haas komen recht tegenover elkaar te staan in een strijd om leven, dood, trots en een shitload aan pizza’s.

Alt titel
Pizza Maffia
Regie
Tim Oliehoek
Cast
Sabri Saad El-Hamus, Hakim Traidia, Michael John Fedun, Mamoun Elyounoussi, Iliass Ojja, Sallie Harmsen, Jeroen Mourmans, Torsten Colijn.
Budget
$ 2.000.000
Release
17.02.2011
Release NL
17.02.2011
Release DVD
07.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Oliehoek | Cast: Ilias Ojja (Bram), Mamoun Elyounoussi (Haas), Sallie Harmsen (Alice), Hakim Traïdia (Oom Faris), Sabri Saad El Hamus (Amar), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2011

Tim Oliehoek begon zo fris en veelbelovend met Vet Hard, maar stelde met Spion van Oranje al enigszins teleur. Een eenmalige tegenvaller, zo hoopten we allen vurig, maar met Pizzamafia trekt hij die dalende lijn door. En dat die lijn zo ver zou zakken had niemand kunnen voorspellen. Wie kiest er dan ook voor zo’n scenario?

Dat scenario is gebaseerd op het boek van Khalid Boudou (onder sommige jongeren populair) en gaat over de neven Ibrahim (‘Bram’) en Ilias (‘Haas’), die in de wereld van pizzakoeriers en veeleisende bazen, hun vriendschap, familie-eer en ambities hoog proberen te houden. Ze racen aanvankelijk als vrienden tegen elkaar om als eerste hun pizza’s bezorgd te krijgen. Maar wanneer Brams oom Faris de zaak tijdelijk moet overnemen omdat zijn vader te ziek is, blijkt er geld te verdwijnen. Brams vader verdenkt oom Faris en de ruzie zorgt ervoor dat deze uiteindelijk zijn eigen pizzazaak opent, pal tegenover die van Brams vader. Bram en Haas moeten zo als concurrenten verder.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Pizzamaffia Nieuwsberichten