Joy (2010)

Klein en rauw gefilmd drama, over een weesmeisje dat een obsessieve zoektocht begint naar haar moeder, overtuigt door spel en stijl.
play

5,3 details

  • 75 Min
  • Drama
  • Nederland
75 Min Nederland

De nieuwe speelfilm van Mijke de Jong vertelt het verhaal van de zeventienjarige Joy, een jonge vrouw die nu al getekend is door het leven. Ze werd als baby te vondeling gelegd, weet niets van haar afkomst en groeit op in tehuizen met het onwrikbare geloof dat er ooit een glorieuze hereniging met haar moeder zal plaatsvinden. Op zoek naar houvast en geluk gaat ze vastberaden de zoektocht naar haar biologische moeder aan. Als haar beste vriendin Denise hoogzwanger is van haar eerste kind, wordt deze zoektocht een obsessie.

Regie
Mijke de Jong
Cast
Dragan Bakema, Samira Maas, Kuno Bakker, Fred Goessens, Has Drijver, Coosje Smid, Elisabeth Hesemans, Olga Louzgina, Lisette Livingstone, Dalorim Wartes, Sharon Schouten, Samir Naima El Bezaz, Verica Nedeska, Lisette Livingston.
Release
08.04.2010
Release NL
08.04.2010
Release DVD
02.11.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Mijke de Jong | Cast: Samira Maas (Joy), Coosje Smid (Denise), Dragan Bakema (Moumou), Elisabeth Hesemans (Sanne), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2009

Zo ben je vrijwilliger bij Bureau Jeugdzorg en zo speel je de hoofdrol in de film Joy. Het overkwam Samira Maas. Regisseuse Mijke de Jonge (Het Zusje van Katia, Bluebird) kwam haar tegen bij het doen van research en vroeg haar auditie te doen. Ze bleek een natuurtalent, want wat een performance.

Een huilende baby die zorgvuldig in een tas wordt gelegd met op haar luier een papiertje gespeld waarop ‘Joy’ staat geschreven. Zeventien jaar later is Joy een jonge vrouw die toegeeft aan haar verlangen haar biologische moeder te vinden. Op zoek naar houvast en geluk hoopt ze op een harmonieuze hereniging met haar moeder. Met een Servische vriend, die een grote familie heeft, en Denise, haar hoogzwangere vriendin, naast zich begint de zoektocht steeds meer een obsessie te worden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Hier kan ik heel kort over zijn, en kan een term te gebruiken die in de film veelvuldig voorkomt. K......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Joy

acties