Jeepers Creepers 3: Cathedral (2017)

Its time has come

Reviews (1)

Frietgezicht

Avatar

Ik ben een fan van de originele Jeeper Creeper en kon het vervolg ook wel waarderen. Geen memorabel filmpje maar kijkt heerlijk weg.
De Jeeper Creeper is toch 1 van de weinige van de nieuwe generatie horror iconen die zich mag meten met karakters als Freddy, Jason, Michael, enz.
Daarvoor helpt het wel als er nog wat films bijkomen waarin de Creeper lekker zijn gang kan gaan maar helaas is deze film erg matig.

Dit is duidelijk een straight2dvd filmpje en dan nog kan zo'n horrorfilmpje vermakelijk zijn(zoals de laatste Chucky's) maar dit is een lange zit.

Het budget is erg laag wat helaas te vaak te zien is.
Ik weet niet wat het budget was van deel 1 maar die film is al een tijd oud en had ook vast geen groot budget dus waarom stoort het hier wel en toen niet.
Sommige scenes waarin de Jeeper Creepers in actie komt(soms in slowmotion) zijn lachwekkend en leiden erg af.

De karakters zijn allemaal matig en worden ook allemaal gespeeld door matige acteurs.
Veel karakters zijn op verschillende plekken en een echt verhaal ontbreekt. Het gaat van hot naar her zonder dat het spannend wordt of interessant.

De truck die in deel 1 nog lekker oud was en vooral een vervoersmiddel leek voor de Creeper om onopvallend verschillende plekken te bezoeken bleek nu opeens een soort Batmobile met allerlei trucjes,wapens en boobytraps.
De ramen,deuren en wielen zien er allemaal normaal en oud uit maar toch weren kogels erop af,sloeg nergens op.

Als er dan ook nog een scene komt in de truck waarin de Creeper in zijn eigen val trapt(met een tenenkrommende oog scene) waarna die recht voor een truck loopt wordt het erg pijnlijk.
Zeker als ze dan ook nog zijn hele karakter tenietdoen. In de eerste 2 delen werd ons wijsgemaakt dat de Creeper lichaamsdelen nodig had maar die niet bij iedereen kon halen en echt moest jagen,ruiken door angst enz wie welke delen heeft waar hij van kan eten. Als hij nu zijn oog verliest pakt die gewoon de eerste de beste chauffeur,maakt allemaal niet meer uit. Maar denk maar niet dat je hem iets ziet eten,daarvoor is er te weinig budget.


Dat de creeper opeens de Force krachten bezit uit het niks(zag ik niks van in deel 1 en 2) is ook even snel erbij verzonnen.
De creeper controleert speren in de lucht, explosieve ballen uit de batmobile(really?) en zijn hakbijl vliegt ook uit het hoofd van een slachtoffer terug in zijn hand. Waar gaat het over.

Dan eindigt het ook nog met een gillende Creeper omdat die een bordje leest.. wtf..

Wel grappig om de laatste paar seconde een oude bekende te zien alleen krijgt ze overdreven cheesy teksten,helaas..

Saaie karakters, geen verhaal, geen spanning, geen gore of geweld.
Een 3 voor de moeite.