Boardwalk Empire

Boardwalk Empire (2010)

You Can't Be Half A Gangster

discussie

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ik was gematigd positief over seizoen 1 en 2 met wat kritiekpunten maar na het zien van seizoen 3 en 4 ben ik helemaal ervan overtuigd wat een fantastische serie dit is.
Niet eens omdat die seizoenen beter zijn dan seizoen 1 en 2 maar omdat de karakters meer tot leven zijn gekomen en in de eerste 2 seizoenen soms zelden te zien waren.

De aankleding, acteerprestaties, verhaallijnen enz enz zijn allemaal van hoog niveau.
De serie zit vol met fantastische karakters en waar ik na seizoen 2 beetje negatief was over Chalky groeit die in seizoen 3 weer uit naar een sterk karakter imho die ook in seizoen 4 een mooi aandeel heeft in het verhaal.

Ik ben blij dat de ex-vrouw van Nucky in seizoen 4 amper van de partij is want die werd vooral in het seizoen ervoor nogal overbodig en irriteerde.
De karakters Capone en Lucky Luciano zijn toch het leukst om in scenes te hebben,ook door hun legendarische status in het echte leven.
Ik ben altijd benieuwd wat er gebeurd als hun in een scene verschijnen.

Ik verhoog mijn cijfer van een 7 naar een 9. Fantastische serie en een echte aanrader.

Frietgezicht

Avatar

Heb nu 2 seizoenen gezien en valt toch beetje tegen hoewel ik het zeker een sterke serie vind.
De serie ziet er prachtig uit qua aankleding en de sfeer van die tijd en ook op de acteer-prestaties valt niks aan te merken.

Maar de serie wordt vaak vergeleken met The Sopranos en dan vind ik deze serie toch een stuk minder.
Begint al bij het hoofdpersonage en Nucky is duidelijk geen Tony Soprano.
Buscemi speelt de rol prima maar vooral in het 2e seizoen begin ik me af te vragen of ze niet beter een ander karakter hadden kunnen kiezen als hoofdpersonage.
Er doen ook teveel karakters in mee waardoor veel personages die erg boeiend kunnen zijn veel te weinig in beeld verschijnen. Al Capone en zijn baas en Lucky Luciano en zijn baas zijn al leuker om te zien dan het hoofdpersonage zelf.
Ook jammer dat Chalky White na een veelbelovend begin in seizoen 2 niet het karakter meer is wat je hoopt of verwacht had en vooral er wat bijloopt.

Door de velen karakters zijn er ook veel verhalen die weinig boeien.
Waar Van Dalen(ofzoiets)in seizoen 1 nog een erg boeiend personage is, is die in seizoen 2 nutteloos met een buitenechtelijk kind verhaallijntje wat eruit gemogen had.
En ook een verhaaltje over Polio lijdt af van de boeiende verhaallijnen.

Het karakter dat voor mij de show steelt(Jimmy) sterft helaas ook nog aan het einde van seizoen 2,erg jammer
Eerste keer dat ik echt geschokt was eigenlijk(zegt ook wat) en hoewel er in die aflevering ervoor ook een suprise zit tussen hem en zijn moeder zag ik die al aankomen,wel gedurfd.

Ook de zwarte humor die The Sopranos vaak had is in deze serie ver te zoeken en de serie is net iets te traag met ontwikkelingen.

Valt me ook op hoe onbeveiligd de bazen er vaak bijlopen,aanslagen lijken me niet erg lastig.

Twoface is trouwens ook wel een boeiend karakter hoewel die weinig meer lijkt toe te kunnen voegen dan die al gedaan heeft.Wel een triest karakter die ik het beste gun.
Nu een bepaald karakter is weggevallen aan het einde van seizoen 2 vraag ik me af of die nog een rol heeft in seizoen 3 uberhaubt.

Toch vind ik het een boeiende serie omdat ik nou eenmaal van dit genre hou dus ga zeker snel seizoen 3 kijken.

B@chelor

Avatar

Frietgezicht "Oh vriend van me zei dat seizoen 3 laatste was maar komt dus seizoen 4?"
Yes, afgelopen oktober had HBO dat bevestigd.

Frietgezicht

Avatar

Oh vriend van me zei dat seizoen 3 laatste was maar komt dus seizoen 4?

B@chelor

Avatar

Frietgezicht "@ Bachelor,seizoen 3 is laatste toch? Heb seizoen 1 en 2 nu op dvd,moet nog aan beginnen(wel ooit begonnen aan seizoen 1 op tv maar op een gegeven moment mis je dan afleveringen)"
Ja, dat klopt. S3 is het laatste. Op tv kijken is wel makkelijk en fijn, maar je hebt dan maar 1 aflevering p/week en als je er 1 of 2 mist dan kijk je niet meer. (dat heb ik dan). Ik kijk liever een seizoen zo vlot mogelijk achter elkaar. Met een serie als Boardwalk gaat dat snel. ;) Een vierde seizoen is gelukkig aangekondigd.

Frietgezicht

Avatar

@ Bachelor,seizoen 3 is laatste toch? Heb seizoen 1 en 2 nu op dvd,moet nog aan beginnen(wel ooit begonnen aan seizoen 1 op tv maar op een gegeven moment mis je dan afleveringen)

B@chelor

Avatar

Seizoen 3 inmiddels gezien en de serie blijft boeien. De rol van Bobby Cannavale is erg vermakelijk, maar behoorlijk bruut.

B@chelor

Avatar

Van de week het 2e seizoen gezien en hij was weer fantastisch. Op naar 't 3e deel!

B@chelor

Avatar

Eindelijk het eerste seizoen gezien en het is (weer) een topper van HBO. Steve Buscemi draagt de serie met gemak, maar de overige cast doet er niet onder voor. Snel seizoen 2 halen! Aanrader.