6,6 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Spanje
95 Min Spanje

en vrouw raakt haar broer kwijt bij een illegale immigratie. Nu is het aan haar om het lichaam van haar broer weer terug te krijgen naar zijn vaderland.

Alt titel
Retorno a Hansala
Regie
Chus Gutiérrez
Cast
Antonio de la Torre, César Vea, José Luis García Pérez, Farah Hamed, Antonio Dechent, Adam Bounnouacha, Sebastián Haro, Manuela Rojas, Cuca Escribano, María García, Miguel Alcíbar, Ana Blanco, María del Águila, Abraham Hidalgo, Alba Fernández.
Release
10.09.2008
Release NL
29.04.2010
Release DVD
15.02.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Chus Gutiérrez | Cast: José Luis García Pérez (Martín), Farah Hamed (Leila), Antonio de la Torre (Antonio), Antonio Dechent (Manolo), Cuca Escribano (Carmen), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2008

Een van de hoogtepunten van vorig jaar was het Franse Welcome, waarin een Algerijnse jongen het Kanaal wil overzwemmen om naar Engeland te vluchten. De gelijkenissen met Return to Hansala zijn treffend. Ook in dit maatschappelijk geëngageerde drama gaat het om Noord-Afrikaanse vluchtelingen die een kort, maar verraderlijk stuk water moeten overbruggen; in dit geval de straat van Gibraltar. De nieuwsbeelden van aangespoelde lichamen op de Spaanse stranden zullen bij menigeen nog in het geheugen gegrift staan.

In de intense openingsscène zien we de camera onder en boven water duiken en horen we het geluid van iemand die paniekerig naar adem hapt. De Spaanse kust is al in zicht, maar de happen adem worden steeds korter en de camera duikt steeds dieper. We zijn getuige van een lugubere verdrinkingsdood. Zo krachtig als de opening wordt de film helaas niet meer.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Retorno a Hansala

acties