Hobo with a Shotgun (2011)

Delivering justice, one shell at a time...

Hobo With a Shotgun is een ongeveinsde B-film vol excessief geweld.
play

5,6 details

  • 86 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Canada
  • Verenigde Staten
86 Min Canada

Hobo with a Shotgun belooft een bijzondere film te worden. In de hoofdrol niemand minder dan Rutger Hauer, die een dakloze genaamd Hobo speelt. Hobo verhuist naar een nieuwe stad waar een enorme chaos heerst. Zo krijgt hij te maken met een pedofiele Kerstman, misbruikte prostituees, corrupte politieagenten en dieven. Vandaar dat hij op een dag besluit dat het tijd is om gerechtigheid naar de stad te brengen: iets wat natuurlijk alleen kan gebeuren met behulp van een shotgun.

Regie
Jason Eisener
Cast
Rutger Hauer, Gregory Smith, Jeremy Akerman, Nick Bateman, Robb Wells, Brian Downey, Agnes M. Laan, Molly Dunsworth, Pasha Ebrahimi, Brian Jamieson, Duane Patterson, Glen Matthews, André Haines, Drew O'Hara, Timothy Dunn, Tim Dunn.
Budget
$ 3.000.000
Opbrengst
$ 672.648
Release
06.05.2011
Release NL
12.05.2011
Release DVD
13.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Jason Eisener | Cast: Rutger Hauer (Hobo), Brian Downey (Drake), Molly Dunsworth (Abby), Gregory Smith (Slick), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2011

Het was de openingsfilm van het recente Imagine filmfestival in Amsterdam. Rutger Hauer kreeg daar een Career Achievement Award en nam die nuchter als altijd in ontvangst: “Gewoon heel fijn om die prijs te krijgen, ook al heb ik me in mijn carrière nooit om genres bekommerd. (…) Ik kies mijn films puur op buikgevoel. Ik lees het script en kijk naar de regisseur.” Bij Hobo zei Hauers buikgevoel aanvankelijk “nee”, maar het was de goede klik met regisseur Eisener waardoor hij uiteindelijk toch instemde met deze krankzinnige ‘Cirque du Soleil-soap” overgoten met bloed en ledematen.

Lang voordat Hobo With A Shotgun de openingsfilm van het Imagine filmfestival was, was het een neptrailer in het Grindhouse-project van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez. Die was weliswaar zonder Rutger Hauer, maar de stijl, enkele scènes en diverse quotes zijn wel teruggekomen in de speelfilmversie. Na Machete is Hobo de tweede neptrailer die omgezet is naar een echte speelfilm, met bijbehorend, flinterdun plot.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Hobo with a Shotgun Nieuwsberichten

Laatste reacties

Nielsgibby10

"...Beetje slecht maar als je van gore en 'justice' houdt, dan is dit je film. Echt een en al vermaak..."

11qqaazz

"...Sluit ik me bij aan. Laat dit soort films over aan de Japaners...die weten de boel beter uit te bala......"

Limbootje

"...Een film met een bekende boodschap:zelf de shit oplossen. Zo zijn er al zoveel.... Al met al een......"

Hobo with a Shotgun

acties