Mères et filles

6,4 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Canada
105 Min Frankrijk

Drie vrouwen, drie generaties. In de jaren vijfig laat Louise haar gezin in de steek terwijl haar kinderen nog jong zijn. Sindsdien liet ze nooit meer van zich horen. Haar dochter Martine bleef in het dorpje wonen en werd er dokter. Nu is Audrey, de dochter van Martine en ondertussen de dertig al voorbij, op bezoek bij haar ouders. Per toeval stuit ze op een soort dagboek dat ooit van haar grootmoeder was en misschien wel kan verklaren waarom die zo plots vertrok. Audrey gaat op zoek naar lang verzwegen antwoorden uit het verleden en vindt zelf misschien wel antwoorden over haar eigen onzekere toekomst...

Regie
Julie Lopes-Curval
Cast
Catherine Deneuve, Jean-Philippe Écoffey, Michel Duchaussoy, Meryem Serbah, Eléonore Hirt, Romano Orzari, Gérard Watkins, Marie-Josée Croze, Marina Hands, Carole Franck, Louison Bergman, Nans Laborde-Jourdàa, Arthur Lurcin, Manon Percept.
Release
07.10.2009
Release DVD
19.10.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Julie Lopes-Curval | Cast: Catherine Deneuve (Martine), Marina Hands (Audrey), Marie-Josée Croze (Louise), Michel Duchaussoy (Michel), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2009

Audrey is op vakantie in haar geboortestadje in Frankrijk. Bij het bezoek aan haar ouders wordt al snel duidelijk dat er onderhuidse spanningen zijn die de reden moeten zijn geweest dat ze jaren geleden al naar Canada verhuisde. Hoe die spanningen zijn ontstaan wordt langzaam duidelijk in een overtuigend, maar vrij oubollig psychologisch drama.

Vroeg in de film weet de kijker al dat Audrey niet zomaar op bezoek gaat. Ze is zwanger, maar twijfelt sterk of ze het kind wel wil houden. De vakantie lijkt in de eerste plaats een vlucht uit haar vaste, gecontroleerde leven. Ze wil net als haar moeder Martine en grootmoeder Louise (aanwezig in mooi gemonteerde flashbacks van de jaren vijftig) zo onafhankelijk mogelijk zijn. Is het dan wel verstandig om te settelen met de vader van het kind, die ze eigenlijk altijd op afstand houdt?