Reviews (2)

Ernie

Avatar

Ook ik heb de moeite genomen om te kijken gister en ik heb toch flink wat films gezien, maar deze is wel zo slecht. Als iemand dat nog in 2010 weet te maken mag je van mij wel met pensioen gaan.

Om even wat ergernissen kwijt te kunnen:
Volgens mij worden er wel vier verschillende vliegtuigen gebruikt voor dat ramp toestel, waarschijnlijk allemaal geleend materiaal uit promo's etc. Je ziet namelijk continu andere verf aan de buitenkant of andere motoren. De dialogen zijn zo inspirerend dat je uitgebreid de tijd hebt om de set eens te bekijken waarbij je tot de conlcusie komt dat continu alle ramen in het vliegtuig gewoon lekker een witte achtergrond hebben, geen lucht te zien of land of wat dan ook. De cockpit lijkt gewoon een simulator en die hoogtemeter is werkelijk hilarisch slecht. Die vliegcomputer wil ik het niet eens over hebben, over hobbyisten gesproken...
Elke interressante scene die enigzins uitdagend was om te filmen is overgeslagen, waardoor de overgangen naar een volgende scene het alleen nog maar erger maken. En ik heb een sterk vermoeden dat de lift in het vliegtuig eigenlijk een toilet is waar ze een lekker groot bordje 'elevator' naast hebben gehangen. Het verhaal zelf is een opeenschakeling van problemen die niet zouden misstaan in een parodie, maar was het maar een parodie...
En zet een beginnende digitale filmmaker achter een computer en je krijgt heel wat betere special effects. De bliksem in de lucht en de rook bij de landing geven het idee dat je weer heel wat jaartjes terug in de tijd gaat.
En laat de regisseur op z'n minst een plaatjesboek van vliegtuigen en het interieur zien en wat terminologie horen, want ook dat aspect draagt niet bij aan het kijkplezier.

Ach en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ik geef zelden een negatief kijkadvies, want ik vind dat alle films een kans moeten krijgen, maar in dit geval is die 1 nog teveel van het goede. Tijdverspilling van begin tot eind en zelfs liefhebbers van het genre kunnen deze film maar beter links laten liggen.

FlyingDutchman

Avatar

Vanavond Turbulent Skies gezien op TV. Hij is erg waardeloos. De cockpit die ze in de film hebben laten zien is niet van een B747 maar van een ander vliegtuig met twee motoren. B747 heeft er namelijk vier. Instrumenten zijn verder niet zoals het hoort. Een heading van 619? Verder lijkt me de scene waar de SR-71 weg rijdt naar de startbaan eentje uit een andere film of documentaire. Jammer voor een film die in 2010 is gemaakt.