Mother's Day (2010)

DON'T Misbehave

Weinig beklijft aan dit amalgaam van jatwerk uit andere films. Nou vooruit: Rebecca De Mornay vergeet je niet zo snel.
play

5,8 details

  • 112 Min
  • Misdaad
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Daniel (Frank Grillo) en Beth Sohapi (Jaime King) hebben een stel vrienden uitgenodigd voor hun house warming, maar lang duurt het feestje niet. Drie losgelagen broers, waarvan één zwaargewond, vallen het huis binnen na een overval die niet volgens plan ging. Om hun schuilplaats geheim te houden zit er niets anders op dan iedereen te gijzelen. Dan is het wachten op hun moeder (Rebecca De Mornay), die door hun zus Lydia (Deborah Ann Woll) naar het huis wordt gebracht om het commando over te nemen. De komst van de keurige dame geeft de gijzelaars nieuwe hoop, maar die verdwijnt als sneeuw voor de zon als ze haar ware, sadistische gezicht laat zien. Iedere poging om een einde aan hun hachelijke situatie te maken wordt snoeihard, bloederig en genadeloos door haar en haar zoons afgestraft...

Regie
Darren Lynn Bousman
Cast
Frank Grillo, Alexa Vega, Rebecca De Mornay, Shawn Ashmore, Jaime King, Briana Evigan, Matt O'Leary, Deborah Ann Woll, Tony Nappo, Patrick Flueger, J. LaRose, Lisa Marcos, Lyriq Bent, Kandyse McClure, Warren Kole, Jessie Rusu, Jason Wishnowski.
Budget
$ 11.000.000
Release
23.09.2010
Release NL
05.05.2011
Release DVD
30.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Darren Lynn Bousman | Cast: Rebecca De Mornay (Moeder), Frank Grillo (Daniel Sohapi), Jaime King (Beth Sohapi), Lisa Marcos (Julie Ross), Patrick John Flueger (Ike), Lyriq Bent (Treshawn Jackson), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2010

Stel je voor dat The Hand That Rocks the Cradle uit 1992 een ander einde kende. Dat kindermeisje Peyton, gespeeld door Rebecca De Mornay, gevlucht zou zijn om jaren later op te duiken en haar manipulatieve spelletjes voort zou zetten. Wat zou er dan gebeuren? Wie een beetje zijn fantasie gebruikt, krijgt met Mother’s Day antwoord op die akelige vraag. De Mornay is hier de naamloze moeder, die verdacht veel trekken heeft van het verraderlijke wicht dat de actrice eerder speelde. Iets wat in combinatie met de naam Darren Lynn Bousman niet bepaald een garantie is voor zachtzinnigheid.

Met de prenten Saw 2, Saw 3 en Saw 4 op zijn conto heeft Bousman eigenhandig de martelporno, films die het louter van hun inventieve moordpraktijken moeten hebben, naar een hoger plan getild. In Mother’s Day hangen de weerloze personages niet in de martelwerktuigen, maar het sadisme en de oppervlakkigheid zijn gebleven. Het begint letterlijk bij binnenkomst al, want een stel criminelen dringt, na een mislukte overval, hun ouderlijk huis binnen. Daar stuiten ze op de housewarmingparty van de nieuwe bewoners die direct worden gegijzeld. Het wachten is nu op moeder voor verdere instructies.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Mother's Day Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mother's Day

acties