Mao's Last Dancer (2009)

Before You Can Fly You Have To Be Free.

Bijzonder verhaal over een Chinese balletdanser die successen behaalt in het Westen krijgt een te melodramatische aanpak.
play

6,6 details

  • 117 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Muziek
  • Romantiek
  • Australië
117 Min Australië

Li, geboren in 1961, groeit tijdens de Culturele Revolutie met zijn ouders en zes broers in armoede op in de Chinese provincie Shandong. Op zijn elfde wordt hij geselecteerd voor de strenge, zware en ideologische balletacademie van Mao's vrouw Jiang Qing in Beijing. Li blijkt een waar talent te zijn en wordt ontdekt door Ben Stevenson, de artistiek leider van het Houston Ballet. Als een van de eerste uitwisselingsstudenten krijgt Li toestemming van Mao's communistische regime om naar Amerika te reizen. Na een eerste cultuurshock omarmt Li de vrijheid en weigert daarom naar China terug te keren. Het gevolg is een dramatische confrontatie op het Chinese consulaat, die alle nieuwsmedia in de Verenigde Staten weet te halen.

Regie
Bruce Beresford
Cast
Bruce Greenwood, Aden Young, Christopher Kirby, Penne Hackforth-Jones, Chi Cao, Wen Bin Huang, Suzie Steen, Madeleine Eastoe, Shao Wei Yi, Ji Feng Sun, Ye Wang, Neng Neng Zhang, Hui Cong Zhan, Shu Guang Liang, Wan Shi Xu.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 20.719.451
Release
01.10.2009
Release NL
17.06.2010
Release DVD
16.11.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Bruce Beresford | Cast: Chi Chao (Li Cunxin), Bruce Greenwood (Ben Stevenson), Kyle MacLachlan (Charles Foster), Amanda Schull (Elizabeth Mackey), Joan Chen (Niang), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2009

Met het WK voetbal in volle gang is het vast geen toeval dat zo ongeveer alle grote premières deze week op een vrouwelijke doelgroep zijn gericht. Twee romantische komedies, The Back-Up Plan en Letters to Juliet, en een dansfilm, Mao’s Last Dancer. Dit balletdrama, geregisseerd door Bruce Beresford die met Driving Miss Daisy in 1989 de Oscar voor beste film won, vertelt een mooi verhaal op een degelijke manier, maar probeert wel heel nadrukkelijk de traanklieren van de kijkers te activeren.

Li Cunxin wordt geboren als zesde kind in een gezin in het noorden van China en lijkt voorbestemd om net als zijn andere broers en zussen werk te doen op het land. Tot er mensen van de overheid in 1972, als Cunxin elf jaar is, langskomen in zijn dorp op zoek naar danstalent. Hij besluit een poging te wagen en wordt tot zijn verrassing geselecteerd om in Peking in training gaan en de wereld te laten zien hoe getalenteerd Chinese ballerino’s zijn.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mao's Last Dancer

acties