Viola di mare (2009)

6,2 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Italië
105 Min Italië

Een denkbeeldig eiland voor de kust van Sicilië, de 19e eeuw. De zelfverzekerde Angela voelt zich sinds haar jeugd aangetrokken tot haar beste vriendin Sara, die naar het vasteland is verhuisd. Als volwassen vrouwen zien de twee elkaar terug en er onstaat een gepassioneerde relatie. Wanneer Angela’s tiranieke vader hier lucht van krijgt, en Angela weigert met een van zijn werknemers te trouwen, sluit hij haar op in een grot. Na weken van ontbering wordt Angela gered door haar moeder, die de pastoor heeft overtuigd dat Angela eigenlijk een man is en niet met haar vaders werknemer kan trouwen. Deze leugen zal Angela de rest van haar leven letterlijk moeten belichamen: met haar mannenkleding en kortgeknipte haren is Angelo nu een man die weliswaar met zijn Sara kan trouwen, maar de prijs die hij hiervoor moet betalen is hoog.

Regie
Donatella Maiorca
Cast
Maria Grazia Cucinotta, Isabella Ragonese, Ennio Fantastichini, Corrado Fortuna, Valeria Solarino, Aurora Quattrocchi, Ester Cucinotti, Giselda Volodi, Gionata Maiorca, Lucrezia Lante della Rovere, Alessio Vassallo, Marco Foschi.
Release
15.10.2009
Release NL
03.06.2010
Release DVD
21.09.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Donatella Maiorca | Cast: Valeria Solarino (Angela), Isabella Ragonese (Sara), Ennio Fantastichini (Salvatore), Giselda Volodi (Lucia), Maria Grazia Cucinotta (Agnese), Ester Cucinotti (Concetta), Corrado Fortuna (Ventura), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2009

Als vrouw had je het in het Sicilië van de negentiende eeuw niet makkelijk. Veel meer dan je man gehoorzamen, kinderen baren en het eten bereiden zat er voor de arme vrouwen niet in. Het hebben van een eigen mening was al helemaal uit den boze. Laat staan dat je als vrouw een seksuele voorkeur genoot voor iemand van het eigen geslacht. Het dorp waarin Angela en Sara wonen, spreekt schande van een dergelijke homoseksualiteit tussen twee vrouwen. In , naar de roman van Giacomo Pilati, worden de twee voortdurend belemmerd in het uiten van hun vurige liefde voor elkaar. Dat ze voorbestemd zijn voor elkaar is overduidelijk. Zo duidelijk zelfs dat de schijn wordt gewekt dat deze relatie niet kapot te krijgen is. Zélfs niet onder druk van de negentiende-eeuwse tijdgeest.

Dat lijkt te veranderen wanneer Angela’s tirannieke vader lucht krijgt van de amoureuze gevoelens van zijn dochter. Als leider van de plaatselijke tufsteengroeve ziet hij haar het liefst trouwen met Ventura, één van zijn werknemers. Angela weigert, waarop haar vader haar opsluit in een ondergrondse ruimte tot ze van gedachte is veranderd. Om weer onder de mensen te komen én om met haar geliefde Sara te kunnen trouwen, besluit Angela voortaan als man door het leven te gaan. Een leugen die ze de rest van haar leven, in naam van de liefde, met zich mee zal dragen.

videotrailers & clips