Demain dès l'aube
Duelleren als ontsnapping aan de realiteit.
play

6,6 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Frankrijk
96 Min Frankrijk

De film draait om een begaafd klassiek pianist die zijn vrouw verlaat en zijn intrek neemt bij zijn jongere broer Paul die nog steeds in het ouderlijk huis woont. Hun moeder ligt in ernstige toestand in het ziekenhuis en daar heeft vooral Paul het moeilijk mee. Paul zoekt dan ook steeds meer afleiding in het naspelen van napoleontische veldslagen, een passie die hij deelt met een grote groep fanatiekelingen. Paul neemt zijn broer een keertje mee naar zo’n rollenspel en hoewel Matthieu daar in eerste instantie weinig van moet hebben, raakt hij er steeds meer door geïntrigeerd.

Alt titel
Tomorrow at Dawn
Regie
Denis Dercourt
Cast
Vincent Perez, Jérémie Renier, Gérald Laroche, Aurélien Recoing, Anne Marivin, Françoise Lebrun, Gabriella Wright, Barbara Probst, Adeline Zarudiansky, Arnaud Carbonnier, Jérôme Bertin, Raphaël Dufour, Laurent Schilling, Guillaume Romain, Yasale Oura, Vincent Ozanon.
Release
12.08.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Denis Dercourt | Cast: Vincent Perez (Matthieu), Jeremie Renier (Paul), Anne Marvin (Jeanne), Aurélien Recoing (Capitaine Deprees) e.a| Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2009

Met La Tourneuse de Pages maakte regisseur Denis Dercourt een paar jaar terug een van de populairste Franse films van de laatste tijd. Het verhaal over twee klassiek geschoolde pianistes die tegenover elkaar komen te staan raakte blijkbaar een snaar bij het filmhuispubliek. Dercourt is nu terug met een nieuwe film, Demain dès l’Aube, die in eerste instantie misschien een stijlbreuk lijkt ten opzichte van zijn voorganger maar daar toch meer van weg heeft dan je in eerste instantie zou denken.

Het concept van Demain dès l’Aube (‘morgen bij het ochtendgloren’) is in elk geval niet erg alledaags. De film draait om een begaafd klassiek pianist die zijn vrouw verlaat en zijn intrek neemt bij zijn jongere broer Paul die nog steeds in het ouderlijk huis woont. Hun moeder ligt in ernstige toestand in het ziekenhuis en daar heeft vooral Paul het moeilijk mee. Paul zoekt dan ook steeds meer afleiding in het naspelen van napoleontische veldslagen, een passie die hij deelt met een grote groep fanatiekelingen. Paul neemt zijn broer een keertje mee naar zo’n rollenspel en hoewel Matthieu daar in eerste instantie weinig van moet hebben, raakt hij er steeds meer door geïntrigeerd.

videotrailers & clips