The Divide (2011)

The lucky ones died in the blast.

Postapocalyptische horrorfilm is niet alleen voor de personages een martelgang.
play

4,7 details

  • 112 Min
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
  • Canada
112 Min Duitsland

Een enorme explosie vindt plaats in New York. Acht vreemden verschuilen zich in de kelder van het appartementencomplex waar ze wonen. Ze hebben voedsel en water genoeg en zijn tenminste veilig van de vreselijke gebeurtenissen die buiten plaatsvinden. Maar dan stormen er plotsklaps mannen in HAZMAT-uniformen de kelder binnen en openen het vuur. De groep vreemden besluit hun krachten te bundelen, om de onbekende vijand een lesje te leren. Maar wie zijn deze HAZMATS, wat willen ze en waarom zijn ze zo genadeloos?

Regie
Xavier Gens
Cast
Michael Biehn, Rosanna Arquette, Michael Eklund, Milo Ventimiglia, Courtney B. Vance, Lauren German, Ashton Holmes, Jennifer Blanc, Iván González, Abbey Thickson.
Budget
$ 3.000.000
Opbrengst
$ 22.000
Release
13.03.2011
Release NL
17.05.2012
Release DVD
25.09.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Xavier Gens | Cast: Michael Biehn (Mickey), Lauren German (Eva), Michael Eklund (Bobby), Milo Ventimiglia (Josh), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2011

The Divide opent met een knal; een atoomknal welteverstaan. In de chaos die volgt zien we mensen naar de kelder van hun New Yorkse appartementencomplex vluchten. Uiteindelijk weten acht personen deze te bereiken. De opzichter van het appartementencomplex, Mickey, heeft hier een schuilkelder gebouwd, gevuld met een flinke voorraad voedsel en water. De acht personen hebben geen ander toekomstperspectief dan het zo lang mogelijk in de kelder uit te zingen, en te hopen dat de radioactieve wolk gaat liggen.

Nadat iedereen is bijgekomen van de traumatiserende ervaring beginnen al snel irritatie en achterdocht de boventoon te voeren in het ondergrondse vertrek. Wanneer ook nog eens, zonder enige uitleg, drie mannen in antiradiatiepakken het vertrek binnenstormen en het achtjarige dochtertje van een van de bewoners ontvoeren, wordt de sfeer ronduit paranoïde. Vooral Mickey is het mikpunt van vele verdenkingen, omdat hij volgens de anderen voedsel en drinkwater zou achterhouden voor de rest van de groep.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Divide Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Sterke thriller met een erg luguber sfeertje. Het begin lijkt een beetje op een science fiction fil......"

dablidov

"...Inderdaad, had qua verhaal wel iets meer willen weten over het hoe en wat, vooral omtrent de mannen......"

11qqaazz

"...Verhaal slaat nergens op...en beslissingen van acteurs zijn soms ook moeilijk te volgen...maar het a......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Divide

acties