The Legend of Zorro

The Legend of Zorro (2005)

This Fall, adventure begins with a Z.

De kwaliteit van de eerste film wordt op bijna geen enkel front gehaald, maar is toch aangenaam.
play

5,5 details

  • 129 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Western
  • Verenigde Staten
129 Min Verenigde Staten

Nadat hij heeft geholpen om van Californië de 31ste staat van Amerika te maken, zal Zorro zich moeten houden aan de belofte die hij aan zijn vrouw Elena deed: hij moet zijn geheime identiteit opgeven en een normaal leven leiden als Alejandro de la Vega. Zijn twijfel lijkt de twee uit elkaar te drijven. Hun zoontje Joaquin is inmiddels tien jaar oud en weet niets van zijn vaders dubbelleven. Tegelijkertijd worden er nieuwe plannen gesmeed door dezelfde boosdoeners die Californië buiten de VS wilden houden. Ze dreigen een eeuwenoud gevaar te ontketenen dat de loop van de geschiedenis voor altijd zou kunnen veranderen. Alleen Zorro kan hen stoppen.

Regie
Martin Campbell
Cast
Julio Oscar Mechoso, Pedro Armendáriz Jr., Catherine Zeta-Jones, Mary Crosby, Shuler Hensley, Nick Chinlund, Antonio Banderas, Alberto Reyes, Gustavo Sanchez-Parra, Adrian Alonso, Giovanna Zacarías, Carlos Cobos, Michael Emerson, Mauricio Bonet, Fernando Becerril.
Budget
$ 75.000.000
Opbrengst
$ 142.400.065
Release
25.10.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Campbell | Cast: Antonio Banderas (Don Alejandro de la Vega/Zorro), Catherine Zeta-Jones (Elena de la Vega), Adrian Alonso (Joaquin), Rufus Sewell (Armand) e.a. | Duur: 120 min.

De legende van Zorro bestaat al sinds 1919 toen de gemaskerde held voor het eerst tot leven werd gebracht in een boek van de Amerikaan McCulley. Een jaar later werd hij al op het witte doek gespeeld door Douglas Fairbanks. Sindsdien werden er vele films over hem gemaakt. Zeven jaar geleden maakte Martin Campbell The Mask of Zorro, met Anthony Hopkins als een oude Zorro en Antonio Banderas als zijn opvolger. Het was een speelse, vrolijke actiefilm met veel humor, spanning en ook nog wat drama. De chemie tussen Hopkins en Banderas zorgde voor de meeste leuke momenten, terwijl het drama voornamelijk voortkwam uit wraak- en liefdesgevoelens. Nu keren Banderas en Zeta-Jones terug voor een tweede avontuur onder leiding van Campbell, maar zonder Hopkins.

Tien jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film zijn Alejandro en Elena nog altijd getrouwd, maar het gaat niet zo goed tussen hen. Elena verwijt Alejandro dat hij zich te veel als Zorro verkleed en te weinig bezig is met zijn gezin, waardoor hun tienjarige zoontje vervreemd is van hem. Na deze ruzie gaat het paar uit elkaar. Ondertussen is Californië bezig de 31ste staat van de V.S. te worden. Behalve mensen die in het geheim bezig zijn om te verzekeren dat Californië één wordt met de Verenigde Staten, zijn er ook mensen die dat koste wat kost willen voorkomen en daarbij geweld gebruiken. Alejandro en Elena raken verwikkeld in een web van politieke intriges en geheime organisaties met destructieve agenda’s. Daarnaast hebben ze nog te kampen met hun eigen problemen.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Legend of Zorro Nieuwsberichten