Een psychedelische nachtmerrie van de regisseur van Irréversible. Duister, hallucinerend en schokkend: Enter the Void is een nieuwe cultklassieker.
play

7,2 details

  • 154 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Italië
154 Min Frankrijk

Een man die werkt als drugsdealer heeft gezworen zijn kleine zusje te beschermen tegen de gevaren van de grote stad. Wanneer hij erachter komt dat hij stervende is moet hij niet alleen voor zijn eigen leven vechten maar ook voor dat van zijn zusje.

Alt titel
Soudain le Vide
Regie
Gaspar Noé
Cast
Paz de la Huerta, Olly Alexander, Emily Alyn Lind, Nathaniel Brown, Sara Stockbridge, Cyril Roy, Janice Béliveau-Sicotte, Sakiko Fukuhara, Masato Tanno, Stuart Miller, Nobu Imai, Emi Takeuchi, Jesse Kuhn, Ed Spear.
Budget
$ 13.000.000
Opbrengst
$ 754.249
Release
05.05.2009
Release NL
23.09.2010
Release DVD
22.02.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Gaspar Noé | Cast: Nathaniel Brown (Oscar), Paz de la Huerta (Linda), Cyril Roy (Alex), Olly Alexander (Victor), Masato Tanno (Mario), Ed Spear (Bruno), e.a. | Speelduur: 155 minuten | Jaar: 2009

Op drieëntwintigjarige leeftijd zag regisseur Gaspar Noé van Robert Montgomery. Een film waar van begin tot eind het perspectief van hoofdpersonage Phillip Marlowe werd aangehouden. Alsof je door zijn ogen kijkt. Noé, die een psychedelisch middeltje tot zich had genomen, kon zich moeiteloos verplaatsen in het hoofd van Marlowe, en het cinematografische trucje dat de makers gebruikten maakte een onuitwisbare indruk op de meesterprovocateur. Hij besloot hetzelfde perspectief toe te passen als hij ooit een film zou maken over het hiernamaals. Na vijftien jaar aan een script te hebben gesleuteld, is het resultaat dan eindelijk te bewonderen. In komt de kijker zelf in een psychedelische nachtmerrie terecht, en dat levert verbluffende cinema op.

In zien we de wereld door de ogen van Oscar. Samen met zijn zus Linda woont hij sinds kort in Tokio, waar hij leeft van de inkomsten van kleine drugsdeals. Tijdens een inval van de politie gaat het echter goed mis; Oscar wordt dodelijk getroffen door een kogel. Zijn geest verlaat zijn lichaam, maar door zijn belofte dat hij zijn zus nooit zal verlaten, weigert Oscar te verdwijnen uit de wereld van de levenden. Zelfs na zijn dood probeert hij Linda te beschermen, die als stripper in een ongure nachtclub werkt. Langzaamaan verandert Oscars dwaaltocht echter steeds meer in een chaotische draaikolk van visioenen, waarin verleden, heden en toekomst dwars door elkaar lopen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Enter the Void Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Ed Crane

"...Just... wow. De vetste (stoner)filmtrip ooit gemaakt :W..."

Toelietoesh

"...Weet niet wat ik ervan moet denken...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Enter the Void

acties