Doodsaaie film van een honderdeenjarige Portugese regisseur die denkt dat mensen nog op zijn films zitten te wachten.
play

6,3 details

  • 64 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Portugal
  • Spanje
  • Frankrijk
64 Min Portugal

Het oog van Marcario is gevallen op de charmante, raadselachtige jonge vrouw die in de buurt van zijn kantoor woont. Hij wil met haar trouwen maar besluit eerst nog een opdracht ver van huis aan te nemen in de hoop genoeg geld bijeen te brengen om gelukkig te leven met zijn geliefde. Dan raakt hij verstrikt in de duistere privézaken van een goede vriend en hij moet kiezen tussen zijn eer, verplichting of de liefde van zijn leven.

Alt titel
Eccentricities of a blond hair girl
Regie
Manoel de Oliveira
Cast
Ricardo Trêpa, Filipe Vargas, Catarina Wallenstein, Diogo Dória, Leonor Silveira, Paulo Matos, Rogério Samora, Luís Miguel Cintra, Miguel Guilherme, Carlos Ferreira, Miguel Borges, Júlia Buisel, Maria d'Aires, Filipe Duarte, Carlos Santos, Glória de Matos, Rafaela Santos, António Reis, Luís Lima Barreto, Miguel Seabra, Rogério Vieira.
Budget
$ 2.500.000
Release
10.02.2009
Release NL
16.09.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Manoel de Oliveira | Cast: Ricardo Trêpa (Macário), Catarina Wallenstein (Luísa), Diogo Dória (Francisco), e.a. | Speelduur: 63 minuten | Jaar: 2009

Honderdeen jaar oud is Manoel de Oliveira inmiddels en nog steeds blijft hij vrolijk elk jaar een film afleveren. Eccentricities of a Blonde-haired Girl is niet eens zijn laatste film; die stamt nog uit 2009. Dit jaar ging in Cannes nog The Strange Case of Angelica in première. Maar goed, de film die nu dus met een jaar vertraging in de Nederlandse bioscopen arriveert is Eccentricties of a Blonde-haired Girl, een film die zo duidelijk door een oude man is gemaakt dat het bijna lachwekkend wordt.

De slechts 63 minuten durende film begint in een Portugese trein waar een triest uitziende man zijn levensverhaal uit de doeken doet aan een medepassagier. Het is het begin van een uitvoerige flashback die duidelijk maakt dat deze Macário nog niet zo lang geleden hopeloos verliefd was op de prachtige Luísa. Die liefde is wederzijds, maar het probleem is dat Macário geen geld heeft om zijn aanstaande bruid te onderhouden. Voordat hij dan ook met Luísa kan trouwen, moet hij eerst maar eens wat geld zien te verdienen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Singularidades de uma Rapariga Loura

acties