Die Friseuse (2010)

6,2 details

  • 106 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Duitsland
106 Min Duitsland

Op een ochtend loopt Kathi in het winkelcentrum naar de salon waar ze zal beginnen aan haar nieuwe baan als kapster. Eenmaal daar aangekomen is alles toch niet zo in orde als ze zich had voorgesteld. Sterker nog: ze blijkt niet aan het juiste 'profiel’ te voldoen. Kathi laat het er niet bij zitten en besluit het pand aan de overkant te betrekken en zelf een kapsalon te openen. Ze heeft echter geen papieren, geen goede connecties en bovendien geen geld.

Regie
Doris Dörrie
Cast
Gabriela Maria Schmeide, Jördis Triebel, Katharina Derr, Dorothea Walda, Maren Kroymann, Ill-Young Kim, Josip Culjak, Christine Krüger, Rolf Zacher, Christina Grosse, Heiko Pinkowski, Matthias Freihof, Ulla Geiger, Maria Happel, Tobias Lehmann, Natascha Lawiszus, Pierre Sanoussi-Bliss.
Release
14.02.2010
Release NL
15.07.2010
Release DVD
14.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Doris Dörrie | Cast: Gabriela Maria Schmeide (Kathi König), Christina Große (Silke), Ill-Young Kim (Tien), Maren Kroymann (Frau Krieger) | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2010

Dikke mensen zijn ondervertegenwoordigd in de hedendaagse cinema. Producenten gaan ervan uit dat het publiek niet wil kijken naar mensen met overgewicht en daar niet voor naar de bioscoop gaan. Het is dan ook te prijzen dat Dorris Dörrie dit stigma probeert te doorbreken met Die Friseuse. Jammer is alleen wel dat ze de heersende stereotypes over zwaarlijvigheid niet doorbreekt, maar ongewild juist versterkt.

De film laat er geen misverstand over bestaan dat zijn hoofdpersoon Kathi König dik is. Niet een klein beetje dik, maar heel erg dik. König is net gescheiden van haar man en is met haar puberende dochter verhuisd naar haar geboortestad Berlijn. Ze is daar op zoek naar een baan als kapster en hoewel haar over de telefoon een baan is aangeboden, besluit de eigenaar van de salon als Kathi op bezoek komt het aanbod toch maar in te trekken. Kathi zou esthetisch niet aan de hoge standaard van de salon voldoen.