Tinker Tailor Soldier Spy (2011)

At the height of the Cold War, only a master spy could be trusted to expose one of their own.

Meesterlijke boekverfilming van Tomas Alfredson is stijlvol, diepgravend en bloedstollend spannend.
play

6,6 details

  • 122 Min
  • Thriller
  • Drama
  • Mystery
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
122 Min Frankrijk

In de sombere dagen van de Koude Oorlog geniet de spionage veteraan George Smiley (Gary Oldman) van de Britse geheime dienst van zijn pensioen. Wanneer blijkt dat een oud-collega van Smiley een Russische spion is, wordt hij teruggeroepen door MI6 en gevraagd de spion op te sporen.

Regie
Tomas Alfredson
Cast
Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Gary Oldman, Mark Strong, John Hurt, Ciarán Hinds, Stephen Graham, Toby Jones, David Dencik, Zoltán Mucsi, Kathy Burke, Imre Csuja, Arthur Nightingale, Péter Kálloy Molnár, Ilona Kassai.
Budget
$ 30.000.000
Release
09.12.2011
Release NL
15.12.2011
Release DVD
08.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Tomas Alfredson | Cast: Gary Oldman (George Smiley), Mark Strong (Jim Prideaux), Tom Hardy (Ricki Tarr), Toby Jones (Percy Alleline), Colin Firth (Bill Haydon), Benedict Cumberbatch (Peter Guillam), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2011

De verrassing van 2009 was Let the Right One In. De Zweedse film over een gepest jongetje dat bevriend raakt met een vampiermeisje steeg ver boven het bekende horrorgenre uit en werd een ontroerend en bijzonder sfeervol geheel. Regisseur Tomas Alfredson stelde niet de gruwel die bij vampierfilms komt kijken voorop, maar besteedde vooral aandacht aan het uitdiepen van zijn hoofdpersonages en het creëren van een betoverende atmosfeer, waarbij de prachtige cameravoering van Hoyte van Hoytema een belangrijke rol speelde. De film kreeg begin dit jaar een zeer degelijke Amerikaanse remake, maar alle ogen waren toch vooral gericht op Alfredsons nieuwe project.

De zesenveertigjarige Zweed ging met een groot budget en een cast met Britse sterren aan het werk. Zou hij daar een deel van zijn strakke en verfijnde regie voor moeten inleveren? Nee. Met Tinker Tailor Soldier Spy gaat hij zelfs nog een paar stappen verder. De boekverfilming is net zo stijlvol, maar vele malen complexer en intrigerender.

videotrailers & clips

alle artikelen (16)

Tinker Tailor Soldier Spy Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...Eindelijk gezien maar had d'r meer van verwacht. Laat ik eerst positief beginnen. De sfeer en aankle......"

NICKSTERAMSTER

"...The best! Wat een spanning, wat hebben ze goed de jaren vijftig sfeer geschetst. Lernert Engelbert......"

Falconetti

"...Goeie film met mooie sfeerbeelden uit andere tijden (oude kantoren, oude auto's, oude kapsels en vee......"

Tinker Tailor Soldier Spy

acties