Arthur

Arthur (2011)

No Work. All Play.

De eerste hoofdrol van Russell Brand is hem op het lijf geschreven: een altijd dronken multimiljonair.
play

4,9 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Arthur is een altijd dronken playboy die op het punt staat zijn grote vermogen te verliezen. Hij is namelijk gevallen op een lieftallige dame, maar zijn familie is het hier niet mee eens en dreigt zijn toelage in te nemen.

Regie
Jason Winer
Cast
Geraldine James, Helen Mirren, Nick Nolte, Luis Guzmán, Evander Holyfield, Robert Clohessy, Jennifer Garner, José Ramón Rosario, Murphy Guyer, Scott Adsit, Russell Brand, John Hodgman, Peter Van Wagner, Greta Gerwig, Christina Calph.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 45.735.397
Release
22.04.2011
Release NL
05.05.2011
Release DVD
11.10.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Jason Winer | Cast: Russell Brand (Arthur), Helen Mirren (Hobson), Greta Gerwig (Naomi), Jennifer Garner (Susan), Nick Nolte (Burt Johnson), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2011

Zijn remakes nodig? Liefhebbers van het origineel zeggen vaak van niet. Maar om remakes altijd automatisch een kwalijke zaak te noemen gaat te ver. Remakes laten nieuwe generaties kennis maken met verhalen die zichzelf in het verleden hebben bewezen. Vaak wordt ook het origineel door vele nieuwe mensen ontdekt, wat de echte fans alleen maar zouden moeten toejuichen. Maar wat een remake in elk geval interessant maakt, is dat ze vaak zeer precies duidelijk maken hoe de filmwereld en de samenleving zich hebben ontwikkeld. Arthur is zo’n film.

In 1981 speelde Dudley Moore Arthur, de multimiljonair die altijd dronken was en nooit verantwoordelijk handelde. Tot de dag dat zijn vader het zat was en hem dwong te trouwen met een vrouw op wie hij niet verliefd was. Zou hij niet luisteren, dan nam zijn vader hem zijn vermogen af. Arthur gaat akkoord, maar raakt vervolgens tot over zijn oren verliefd op iemand anders. De film was een succes en leverde Moore zijn enige oscarnominatie ooit op.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Arthur Nieuwsberichten