Submarino (2010)

7,6 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Denemarken
  • Zweden
105 Min Denemarken

Twee broers groeien op met armoede, alcoholisme en misbruik. Als ze volwasssen zijn groet de ene broer op als bodybuilder terwijl de andere een alleenstaande vader en junk is. Ze leven voornamelijk naast elkaar maar ze weten elkaar toch te vinden.

Regie
Thomas Vinterberg
Cast
Jakob Cedergren, Dar Salim, Sebastian Bull Sarning, Helene Reingaard Neumann, Peter Plaugborg, Patricia Schumann, Gustav Fischer Kjærulff, Morten Rose, Mads Broe Andersen, Finn Bergh, Lisbeth H. Pedersen, Henrik Strube, Kate Kjølbye, Elias Ehlers.
Release
01.09.2010
Release NL
16.09.2010
Release DVD
11.01.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Vinterberg | Cast: Jakob Cedergren (Nick), Peter Plaugborg (Nicks broer), Patricia Schumann (Sofie), Morten Rose (Ivan), Gustvan Fischer Kjaerulff (Martin) e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2010

De proloog van Submarino hakt er meteen flink in. Drie broers (twee jochies en een baby) worden ernstig verwaarloosd door hun alcoholistische moeder. Als zij door de drank buiten kennis raakt, maken de twee jongens haar op een schokkende manier wakker. En als ze uiteindelijk een hele nacht weg blijft, overlijdt de baby. Thomas Vinterberg heeft zijn publiek niet meer zó gechoqueerd sinds de onthulling in Festen twaalf jaar geleden. Het is de start van een ijzersterk, zwaarmoedig drama over gebroken, eenzame mensen waar Vinterberg voor het eerst sinds Festen weer echt succes mee oogst.

Dat kon hij wel gebruiken, na het floppen van zijn twee 'Amerikaanse' films, het onderschatte It's All About Love en Dear Wendy, gevolgd door het nog minder succesvolle maar eigenlijk best mooie When A Man Comes Home. Met Submarino keert hij terug naar zijn roots als filmmaker, die stammen uit de tijd vóór Festen. Voor de crew huurde hij alleen maar mensen in die nog nooit aan een film hadden gewerkt om een element van risico aan het filmmaken toe te voegen en zich weer als beginneling te voelen. Madonna had er ooit een hit over met ‘Like A Virgin’.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Hoewel een sociaal drama nu niet mijn geliefde filmthema is weet men er hier toch wel een goede en b......"

Falconetti

"...Door alle lovende recensies had ik hoge verwachtingen, maar film viel me toch enigszins tegen. Het i......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Submarino

acties