A Somewhat Gentle Man (2010)

Sometimes gangsters need hugs too

Noorse film met de bekende Zweedse acteur Stellan Skarsgård in de hoofdrol is een heel aardig en geestig portret van een man die net uit de gevangenis is ontslagen.
play

6,7 details

  • 113 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Drama
  • Noorwegen
113 Min Noorwegen

Ulrik is een vrij zachtaardige man. Hij heeft een paar mensen vermoord en hij heeft er een paar verminkt. Maar dat hoort bij het vak als je gangster bent. Net als gevangenisstraf. Nu komt Ulrik, na twaalf jaar, weer vrij. Met tegenzin. Buiten wacht Jensen op hem. Een baas die zijn werk serieus neemt. Hij ontfermt zich over zijn mensen en heeft zijn zaakjes graag op orde. Jensen vindt het belangrijk dat Ulrik zijn rekeningen vereffent en zijn verrader vermoordt. Ulrik zoekt zijn zoon op, die inmiddels volwassen is. Een fijne jongen met een opleiding, een vriendin en een toekomst. Maar de vriendin is niet blij met een moordenaar als schoonvader. Daar houdt haar familie niet zo van. Die heeft principes. Ulrik is een vrij zachtaardige man - maar hoe zachtaardig kan hij zijn?

Alt titel
En ganske snill mann
Regie
Hans Petter Moland
Cast
Stellan Skarsgård, Aksel Hennie, Anders Baasmo Christiansen, Bjørn Floberg, Jan Gunnar Røise, Gard B. Eidsvold, Bjørn Sundquist, Jon Øigarden, Henrik Mestad, Frank Iversen, Julia Bache-Wiig, Kjersti Holmen, Jannike Kruse, Sverre Horge, Jorunn Kjellsby, Ane H. Røvik Wahlen, Per Frisch.
Release
19.03.2010
Release NL
09.09.2010
Release DVD
12.04.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Hans Petter Moland | Cast: Stellan Skarsgård (Ulrik), Gard B. Eidsvold (Rolf), Bjørn Floberg (Rune Jensen), Jorunn Kjellsby (Karen Margrethe), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2010

De vriendelijke reus Ulrik (lang haar, leren jack) loopt langzaam de deuren van de gevangenis tegemoet. Het is de dag van zijn vrijlating en Ulrik is zichtbaar onwennig. Hij kijkt naar rechts en links en volgt dan maar het advies op van een bewaker, die hem meedeelt dat de enige weg vooruit is en dat hij alles wat er achter hem gebeurd is maar zo snel mogelijk moet vergeten.

Ulrik is een best wel aardige man. Natuurlijk heeft hij in het verleden wat moorden gepleegd maar ach, daar heeft hij voor geboet en nu is het zijn bedoeling met een schone lei te beginnen. Hij wil zijn zoon leren kennen, die hij niet meer gezien heeft sinds deze nog een kleine jongen was. Om zijn leven op orde te krijgen, accepteert Ulrik een baantje als automonteur in een garage en neemt hij zijn intrek in een krakkemikkige kamer van waaruit hij weer aansluiting probeert te krijgen met de echte wereld.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Een wat rare film, maar zeker niet slecht. Vond de film wel geslaagd, en vooral Stellan Skarsgård d......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Somewhat Gentle Man

acties