Catfish

Catfish (2010)

Don't let anyone tell you what it is.

Catfish, ook wel ‘die andere Facebookfilm’, zegt meer over het fenomeen Facebook dan The Social Network .
play

6,8 details

  • 94 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

De film gaat over de 24-jarige fotograaf Nev, uit New York. Hij heeft geen idee waar hij aan begint als Abby, een 8-jarig meisje uit Michigan, contact met hem zoekt om toestemming te vragen dat ze één van zijn foto's mag schilderen. Wanneer Nev het merkwaardige schilderij ontvangt, begint hij een vriendschap en correspondeert hij met de familie van Abby. Wanneer Nev dan een cyber-romance begint met Megan, de aantrekkelijke oudere zus van Abby, beginnen dingen pas echt interessant te worden. Aangespoord door een aantal schrikbarende openbaringen over Megan, gaat Nev samen met zijn vrienden op reis, op zoek naar Megan en op zoek naar de waarheid.

Regie
Henry Joost
Ariel Schulman
Cast
Ariel Schulman, Megan Faccio, Melody C. Roscher, Yaniv Schulman.
Budget
$ 30.000
Opbrengst
$ 3.045.943
Release
17.09.2010
Release NL
02.12.2010
Release DVD
19.04.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Henry Joost en Ariel Schulman | Cast: Yaniv Schulman (zichzelf), Megan Faccio (zichzelf), Melody C. Roscher (zichzelf), Ariel Schulman (zichzelf), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2010

In 2007 verschijnt een foto van Yaniv Schulman in The New York Sun. Drie maanden later krijgt hij een schilderij van deze foto over de post. De auteur: de achtjarige Abby. Yaniv voegt Abby toe op Facebook en leert zo ook de rest van de familie van Abby kennen. De moeder, maar ook de oudere en mooie zus van Abby, met wie Yaniv al snel een cyberrelatie start.

Een film over Facebook, kan dat wel? Deze vraag stelden we kort geleden nog bij The Social Network. Eigenlijk hadden we hiermee een aantal weken moeten wachten, want als er één film over Facebook gaat dit jaar, dan is het Catfish wel. De aantrekkingskracht van sociale netwerken, de valkuilen en gevaren, hoe ze te gebruiken en hoe ze worden misbruikt. Was The Social Network vooral een prachtig portret van modern menselijk gedrag, Catfish legt de focus veel meer op het fenomeen Facebook zelf. En met succes.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Catfish Nieuwsberichten