Tamara Drewe (2010)

A comedy about sex, love and a nose job...

Leuke komedie van Stephen Frears heeft als voornaamste doel hoofdrolspeelster Gemma Arton zo verleidelijk mogelijk in beeld te brengen.
play

6,1 details

 • 107 Min
 • Komedie
 • Drama
 • Romantiek
 • Verenigd Koninkrijk
107 Min Verenigd Koninkrijk

Met haar eindeloos lange benen, gecorrigeerde neus, haar werk als journaliste, haar verlangen om beroemd te worden en haar talent om harten te breken, is de sexy Tamara Drewe een vrouw van haar tijd. Haar terugkeer naar het vredige plattelandsdorpje waar haar moeder woonde, zorgt voor een schok. Een succesvolle schrijver van misdaadromans, een gefrustreerde student, een rockster op zijn retour, een dorpsjongen, mannen en vrouwen, allemaal vallen ze voor de betoverende charmes van Tamara. Verborgen passies ontwaken en escapades van verliefdheid zorgen voor een opeenstapeling van absurde omstandigheden.

Regie
Stephen Frears
Cast
Gemma Arterton, Luke Evans, Dominic Cooper, Bill Camp, Roger Allam, Jessica Barden, Pippa Haywood, Tamsin Greig, Bronagh Gallagher, Susan Wooldridge, Amanda Lawrence, John Bett, Charlotte Christie, Josie Taylor, James Naughtie.
Release
10.09.2010
Release NL
28.10.2010
Release DVD
01.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephen Frears | Cast: Gemma Arterton (Tamara Drewe), Luke Evans (Andy Cobb), Roger Allam (Nicholas Hardiment), Dominic Cooper (Ben Sergeant), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2010

Al meer dan veertig jaar regisseert Stephen Frears inmiddels; eerst nog voor tv, maar vanaf begin jaren tachtig ook voor film. In al die jaren hebben recensenten geprobeerd een rode lijn in zijn werk te ontwaren, maar dat is onmogelijk gebleken. Frears bindt zich niet vast aan een bepaald genre en doet met elke nieuwe film iets heel anders. Zo waren zijn drie laatste films opeenvolgend een portret van de Britse koningin na de dood van Diana, een kostuumdrama over de relatie tussen een courtisane en haar jonge minnaar en een kluchtige komedie over het Britse platteland. Die laatste, Tamara Drewe, is vanaf deze week in de bioscopen te zien.

De film is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Posy Simmonds uit The Guardian, die later ook in de vorm van een graphic novel is gepubliceerd. Tamara Drewe is een jonge, succesvolle journaliste die ogenschijnlijk zelfverzekerd in haar schoenen staat en heel goed weet welk effect ze heeft op het mannelijk geslacht. Ze keert in de film terug na haar geboortedorp, een vredig plattelandsdorpje dat na haar komst helemaal niet zo vredig meer is. Want waar Tamara voordat ze wegging nog een lelijk meisje was met een opzichtige grote neus, heeft een operatie wonderen gedaan en brengt ze de hoofden van elke man in het dorp op hol.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Tamara Drewe Nieuwsberichten

 • Trailer Tamara Drewe

  Trailer Tamara Drewe

  Arman Avsaroglu,

  Gemma Arteton speelt de hoofdrol in deze luchtige komedie van Stephen Frears.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

inimini

"...Een Engels plattelandse klucht over kleine saaie dorpen waar men graag een mening heeft gevormd over......"

Tamara Drewe

acties