What More Do I Want

6,1 details

  • 126 Min
  • Drama
  • Italië
  • Zwitserland
126 Min Italië

Anna woont samen met Alessio. zij is tevreden met het leven zoals het is. Maar een dag ontmoet ze Domenico, een getrouwde man, en laat zich meeslepen in een passionele verhouding met hem. Anna levert zich over aan de hartstocht en leert zo haar stad kennen op een heel andere manier: elke hoek van de straat wordt voor haar hel of hemel, want haar liefde is clandestien. En dan plots worden de minnaars blootgesteld aan de verleiding om hun schaamtelijke situatie te ontvluchten...

Alt titel
Cosa voglio di più
Regie
Silvio Soldini
Cast
Giuseppe Battiston, Monica Nappo, Pierfrancesco Favino, Tatiana Lepore, Sergio Solli, Teresa Saponangelo, Gisella Burinato, Fabio Troiano, Gigio Alberti, Alba Rohrwacher, Francesca Capelli, Danilo Finoli, Martina De Santis, Leonardo Nigro, Adriana De Guilmi.
Release
30.04.2010
Release NL
07.10.2010
Release DVD
11.01.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Silvio Soldini | Cast: Alba Rohrwacher (Anna), Pierfrancesco Favino (Domenico), Giuseppe Battiston (Alessio), Teresa Saponangelo (Miriam), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2010

Overspel is een thema van alle tijden, dat door de jaren heen de meest uiteenlopende regisseurs tot grote, en minder grote, films heeft geïnspireerd. Denk bijvoorbeeld aan het zwijmelende Brief Encounter of het melancholische In the Mood for Love, maar bijvoorbeeld ook aan Komt Een Vrouw bij de Dokter van vaderlandse bodem. Het is dan ook geen gemakkelijke opgave iets nieuws toe te voegen aan dit klassieke genre, maar Italiaans regisseur Silvio Soldini probeerde het toch met Cosa Voglio di Piu, met wisselend succes.

Soldini, die nog steeds teert op het enorme succes van zijn feelgoodklassieker Pane e Tulipani, koos voor zijn nieuwste film een zeer realistische stijl die in eerste instantie geen verzengend liefdesdrama verraadt. De camera concentreert zich het eerste half uur volledig op Anna, een aantrekkelijke Italiaanse, begin dertig die alles lijkt te hebben wat ze zich maar kan wensen. Ze heeft een lieve, betrouwbare vriend, met wie ze samenwoont, een goede baan en een uitgebreide vriendengroep.

videotrailers & clips