Die Fremde (2010)

7,6 details

  • 119 Min
  • Drama
  • Duitsland
119 Min Duitsland

De jonge Turks-Duitse Umay ontvluchtte haar ongelukkige huwelijksleven in Istanbul en is weer terug in Berlijn. Ze weet dat ze veel vraagt van haar ouders, die in de Duitse hoofdstad wonen, maar ze hoopt dat hun liefdevolle band zwaarder zal wegen dan de sociale druk van familie en vrienden. Maar niets is minder waar en haar ouders besluiten haar zoontje terug te sturen naar zijn vader in Turkije .

Alt titel
When We Leave
Regie
Feo Aladag
Cast
Sibel Kekilli, Florian Lukas, Edin Hasanovic, Tamer Yigit, Derya Alabora, Alwara Höfels, Ufuk Bayraktar, Almila Bagriacik, Settar Tanriogen, Nizam Schiller, Nursel Köse, Aram Arami, Blanca Apilanez Fernandez, Mustafa Jouni, Serhad Can, Marlon Pulat, Seckin Orhan.
Release
13.02.2010
Release NL
04.11.2010
Release DVD
17.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Feo Aladag | Cast: Sibel Kekilli (Umay), Nizam Schiller (Cem), Settar Tanriogen (Kader), Serhad Can (Acar), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2010

Het levensverhaal van actrice Sibel Kekilli is bijna een film op zich. De Duitse van Turkse afkomst werd door regisseur Fatih Akin van de straten van Keulen geplukt om de hoofdrol te spelen in het zeer succesvolle drama Gegen Die Wand. Dat deed ze geweldig en werd daarmee ook bekroond met een Lola, de Duitse tegenhanger van de Oscar. Vervolgens ontdekten de Duitse roddelbladen echter dat Kekilli in haar verleden in een aantal erotisch getinte films had gespeeld. Na deze bekendmaking werd de actrice verstoten door haar familie en hoorden we een tijdje niet veel van haar. Met Die Fremde maakt ze een glorieuze terugkeer en bewijst ze wederom een meer dan voortreffelijke actrice te zijn.

Die Fremde is dit jaar de Duitse Oscarinzending en gezien het onderwerp en de klassieke, conventionele uitvoering zou het niet verbazen als de film er volgend jaar met het gouden beeldje vandoor gaat. De film begint in Istanbul, waar Umay net een abortus heeft laten uitvoeren, iets waar haar conservatieve man nooit achter mag komen. Als dat toch dreigt te gebeuren, besluit Umay met haar jonge zoontje Cem af te reizen naar Duitsland, waar ze is geboren. Haar familie woont er nog steeds, maar als die er achter komt dat Umay haar man in Turkije heeft achtergelaten, is hun eer geschonden, met alle gevolgen van dien.

videotrailers & clips

Die Fremde

acties