Vlees (2010)

4,6 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Nederland
85 Min Nederland

De film draait om de slager, maar zeker ook om het jonge slagersmeisje. Alleen aan de buitenkant gaat het om een normale slagerij en een normale slager. Snel wordt duidelijk dat de slager leeft voor zijn duistere en seksuele fantasieën. En ook het slagersmeisje Roxy is niet helemaal onschuldig. In een fanatiek zelfonderzoek legt ze alles op video vast. De slager dringt door tot haar fantasie, maar op haar beurt dringt zij door in zijn hoofd.

Alt titel
Meat
Regie
Victor Nieuwenhuijs
Maartje Seyferth
Cast
Hugo Metsers, Nellie Benner, Titus Muizelaar.
Release
04.11.2010
Release NL
04.11.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Victor Nieuwenhuijs en Maartje Seyferth | Cast: Titus Muizelaar (slager, inspecteur), Nellie Benner (Roxy), Hugo Metsers (Jan), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2010

Soms moet je als recensent later toegeven dat je fout zat. Dat films eigenlijk beter waren dan je in eerste instantie schreef. Of andersom, dat films bij een tweede kijkbeurt juist slechter blijken te zijn. Eigen fouten toegeven is dan soms moeilijk, maar wel zo eerlijk. Daarom: aan het begin van dit jaar gaf ik in één van mijn IFFR-blogs slechts één ster aan Vlees. Aan iedereen die de film toen alsnog heeft gezien bied ik graag mijn excuses aan. Die ene ster had ik nooit mogen geven, de film is nog veel slechter dan dat.

Waar ging ik indertijd de fout in? Het ging bij de films van die dag om beesten die zich als mens gedroegen en mensen die zich als beesten gedroegen. Vlees viel in de tweede categorie. Dit gegeven heb ik vervolgens enkel technisch uitgewerkt. Ik citeer mijzelf: "Mensen die over elkaar heen plassen en varkens die dit goede voorbeeld later volgen; het zijn scènes waarin de verschillen marginaal zijn." Deze parallel tussen mensen en dieren maakt de film overigens heel bewust. Dit is al te zien aan de filmposter, waar drie naakte vrouwenlichamen ondersteboven als vee aan vleeshaken opgehangen lijken te zijn.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

jermainma

"...Die trailer is zo saai!..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Vlees

acties