Haar Naam was Sarah (2010)

Uncover the mystery

Kristin Scott Thomas en de jonge Mélusine Mayance vertolken de hoofdrollen in de verfilming van de Franse bestseller. Een krachtig gespeeld en mooi gelaagd drama.
play

6,9 details

  • 111 Min
  • Drama
  • Oorlog
  • Frankrijk
111 Min Frankrijk

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong. Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs (Kristin Scott Thomas), de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.

Alt titel
Elle s'appelait Sarah, Sarah's Key
Regie
Gilles Paquet-Brenner
Cast
Kristin Scott Thomas, Aidan Quinn, Niels Arestrup, Frédéric Pierrot, Natasha Mashkevich, Gisèle Casadesus, Mélusine Mayance, Michel Duchaussoy, Arben Bajraktaraj, Dominique Frot, Kate Moran, Frederick Guillaud, James Gerard, Joseph Rezwin, Sarah Ber, Karina Hin.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 17.511.906
Release
13.10.2010
Release NL
28.10.2010
Release DVD
22.02.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Gilles Paquet-Brenner | Cast: Kristin Scott Thomas (Julia Armond), Mélusine Mayance (Sarah Starzynski), Niels Arestrup (Jules Dufaure), Aidan Quinn (William Rainsferd), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2010

Een beschamende gebeurtenis uit de Franse geschiedenis is het uitgangspunt voor Haar Naam Was Sarah, naar het boek Elle S’Appelait Sarah van Tatiana de Rosnay. In een groot stadion in Parijs worden duizenden Joden vastgehouden nadat ze uit hun huizen zijn geplukt. Sarah, een meisje van tien, klampt zich aan haar ouders vast. Een vrouw naast haar probeert te ontsnappen door te doen alsof ze ziek is. “Denk alleen aan jezelf”, geeft ze als tip. Dat is voor Sarah geen optie. Haar gedachten zijn bij haar broertje.

Met een glaasje water en wat brood zit hij nog steeds opgesloten in een donkere kast. Sarah liet hem zichzelf verbergen toen de politie een paar uur eerder binnenviel. De geheime kastdeur is nauwelijks te zien, niemand zal hem vinden. Sarah draaide het slot erop en nam zelf de sleutel mee. Ze beloofde dat ze snel terug zou komen, niet wetende dat ze gedeporteerd werd.

videotrailers & clips

Laatste reacties

NICKSTERAMSTER

"...GEweldig. Waarom? Historisch. Onze generatie zou hiervan moet weten. groet, Lernert Engelberts..."

beuken

"...Beste Toelietoesh... Volgens mij hoort deze reactie niet hierin thuis net als deze reactie van mij........"

Toelietoesh

"...[quote=beuken] heb het in 1 adem uitgelezen.[/quote] Één van die spreekwoorden die je even letterli......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Haar Naam was Sarah

acties