Pieter Kramer en Arjan Ederveen werkten samen aan Creatief met Kurk, 30 Minuten en Theo & Thea. De kenmerkende gortdroge humor wordt weer uitstekend benut in deze musical.
play

6,3 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Muziek
  • Nederland
90 Min Nederland

In Lang & Gelukkig worden drie bekende sprookjesverhalen op een eigenzinnige, humoristische manier verteld. De muizige Assepoester, de wat oudere roodkapje en Prins Roderick kampen allemaal met onzekerheden, verlangens en familieproblemen. Assepoester moet verplicht in één huis wonen met haar nieuwe stiefmoeder Irma Zonderboezem en haar drakerige dochters Paris en Hilton en droomt heimelijk over die ene grote liefde. Roodkapje is erg onzeker en valt uiteindelijk hopeloos voor de charmes van een hongerige wolf. En de moeder van Prins Roderick vindt het hoog tijd worden dat hij aan de vrouw gaat, terwijl hij zelf veel liever tijd verdrijft met zijn trouwe lakei Willy.

Alt titel
Happily Ever After
Regie
Pieter Kramer
Cast
Jack Wouterse, Gijs Naber, Arjan Ederveen, Alex Klaasen, Hannah Van Lunteren, Sylvia Poorta, Rogier Philipoom, Dick van den Toorn, Hans Leendertse, Dick van den Toorn.
Release
14.10.2010
Release NL
14.10.2010
Release DVD
01.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Pieter Kramer | Cast: Arjan Ederveen (o.a. Irma Zonderboezem en Hofpsycholoog), Jack Wouterse (o.a. Baron en Jagerman), Hanna van Lunteren (Assepoester en Verpleegster), Alex Klaasen (Paris), Gijs Naber (Hilton), Hans Leendertse (Prins Roderick en Fee), Dick van den Toorn (Knoop), Sylvia Poorta (Roodkapje) e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2010

In 2007 regisseerde Pieter Kramer het toneelstuk Lang & Gelukkig, een moderne en komische variant op de sprookjes Assepoester en Roodkapje. Met dezelfde cast heeft hij er nu een film van gemaakt. Het resultaat is een bonte mix van geestige liedjes en maffe taferelen. Topvermaak.

Het eerste wat opvalt aan Lang & Gelukkig is het decorontwerp. Bordkartonnen bomen en stokpaarden zorgen ervoor dat de illusie van film continu wordt doorbroken. Zelfs het water in een zwembad is gemaakt van stukken blauwe stof. De vormgeving onderstreept de theatrale houding van de film. Alles is compleet over de top.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Lang & gelukkig

acties