The Raven

The Raven (2012)

The only one who can stop a serial killer is the man who inspired him.

Deze biopic met een fictieve inslag over Edgar Allan Poe heeft te weinig een eigen smoel. De aankleding en sfeer zijn goed getroffen, maar John Cusack zit niet lekker in zijn rol.
play

5,5 details

  • 110 Min
  • Mystery
  • Thriller
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
  • Hongarije
  • Spanje
  • Servië
110 Min Verenigde Staten

In de fictieve biopic The Raven, genoemd naar een bekend werk van Edgar Allan Poe, is halverwege de negentiende eeuw een seriemoordenaar actief die de verhalen van de schrijver probeert te kopiëren. Poe wordt hier vertolkt door John Cusack die hem neerzet als een worstelend schrijver, platzak en veelal bezopen, die niet echt zijn best doet om vrienden te maken bij zijn uitgever of zijn vakgenoten. De politie roept hem op het matje, maar heeft daarna wel de hulp van Poe nodig om de dader op te sporen. Hij kent immers zijn eigen werk het beste.

Regie
James McTeigue
Cast
John Cusack, Kevin McNally, Brendan Gleeson, Pam Ferris, Alice Eve, Brendan Coyle, Adrian Rawlins, Michael Cronin, Jimmy Yuill, Sam Hazeldine, Dave Legeno, Luke Evans, Oliver Jackson-Cohen, Aidan Feore, Michael Poole.
Budget
$ 26.000.000
Opbrengst
$ 22.485.095
Release
09.03.2012
Release NL
21.06.2012
Release DVD
09.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: James McTeigue | Cast: John Cusack (Edgar Allan Poe), Luke Evans (Rechercheur Fields), Alice Eve (Emily Hamilton), Brendan Gleeson (Kapitein Hamilton), e.a. Speelduur: | 110 minuten | Jaar: 2012

Thrillerschrijvers lijken soms net zo’n mysterieus leven te leiden als de personages die in hun boeken figureren. De geestelijk vader van Sherlock Holmes, Arthur Conan Doyle, verliet het leven depressief en met een rotsvast geloof in elfjes. Agatha Christie raakte halverwege haar leven elf dagen zoek en nog steeds weet niemand waar ze uithing. En de Amerikaan Edgar Allan Poe tot slot werd elf dagen voor zijn dood ook al vermist en een week later in compleet verwarde toestand aangetroffen. Vier dagen later stief de schrijver en er bestaan uiteenlopende theorieën over de doodsoorzaak.

De documenten uit die tijd zijn zoek, dus we zullen waarschijnlijk wel nooit te weten komen wat Poe naar de eeuwige jachtvelden heeft gebracht, laat staan wat er met hem gebeurde voordat hij weer gevonden werd. Het heeft de Australiër James McTeigue en zijn scenaristen er niet van weerhouden om er maar wat over te verzinnen, in dit geval een geruchtmakende zaak. In de fictieve biopic The Raven, genoemd naar een bekend werk van Edgar Allan Poe, is halverwege de negentiende eeuw een seriemoordenaar actief die de verhalen van de schrijver probeert te kopiëren. Poe wordt hier vertolkt door John Cusack die hem neerzet als een worstelend schrijver, platzak en veelal bezopen, die niet echt zijn best doet om vrienden te maken bij zijn uitgever of zijn vakgenoten. De politie roept hem op het matje, maar heeft daarna wel de hulp van Poe nodig om de dader op te sporen. Hij kent immers zijn eigen werk het beste.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

The Raven Nieuwsberichten