Another Year

Another Year (2010)

Eenzaamheid deed zelden meer pijn om naar te kijken dan in dit nieuwe meesterwerk van Mike Leigh.
play

7,6 details

  • 129 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
129 Min Verenigd Koninkrijk

Gouden Palm-winnaar Mike Leigh biedt met Another Year een schitterend inkijkje in het complexe en kwetsbare leven van alledag. Zijn nieuwste film, die wederom geselecteerd werd voor de Cannescompetitie, volgt vier seizoenen lang een gelukkig getrouwd stel dat er probeert te zijn voor de minder gelukkige mensen in hun leven.

Regie
Mike Leigh
Cast
Philip Davis, Jim Broadbent, Lesley Manville, Stuart McQuarrie, Imelda Staunton, David Bradley, Peter Wight, Ruth Sheen, Martin Savage, Eileen Davies, Michele Austin, Mary Jo Randle, Karina Fernandez, Oliver Maltman, Ben Roberts.
Budget
$ 8.000.000
Opbrengst
$ 18.124.262
Release
05.11.2010
Release NL
11.11.2010
Release DVD
01.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Leigh | Cast: Leslie Manville (Mary), Jim Broadbent (Tom), Ruth Sheen (Gerri), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2010

In de eerste scène van Another Year vraagt een psychiater aan haar patiënt, Janet, om aan te geven hoe gelukkig zij is op een schaal van één tot tien. Ze hoeft er niet lang over na te denken: een één. Janet, een kleine maar indrukwekkende rol van Imelda Staunton, zien we in de rest van de film niet meer terug, maar de wanhoop op haar gezicht over een leven dat niet is gelopen zoals zij wilde, vergeet je niet snel meer.

Regisseur Mike Leigh heeft er in zijn carrière een gewoonte van gemaakt om uit ogenschijnlijk doodgewone situaties intens drama te filteren. Dit bereikt hij door nog voordat er een scenario ligt met een groep acteurs maandenlang te repeteren tot men elkaars personages tot in detail kent en niemand meer geheimen voor elkaar heeft. Pas dan begint Leigh met de opnames. Dit intensieve proces leverde in het verleden al pareltjes op als Naked en Secrets and Lies en met Another Year weet hij het niveau van die films te evenaren.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Another Year Nieuwsberichten

  • Trailer Another Year

    Trailer Another Year

    Arman Avsaroglu,

    Na de eerste poster, nu ook een trailer van het nieuwste kunststukje van Mike Leigh (Secrets & Lies, Naked).

  • Nieuwe poster Another Year

    Nieuwe poster Another Year

    Jeffrey ,

    Nieuw kitchen sink-drama van regisseur Mike Leigh (Secrets & Lies) wordt getipt voor verschillende filmprijzen.