La Doppia Ora (2009)

6,2 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Italië
95 Min Italië

Sonia, geboren in Ljubljana, werkt als kamermeisje. Guido, een ex-politieman, werkt als bewaker van een villa. Ze ontmoeten elkaar tijdens het speed daten. Hij doet dit wel vaker, voor haar is het de eerste keer en dat is duidelijk. Ook al wisselen ze maar weinig woorden, de aantrekkingskracht tussen hen is overduidelijk. In slechts enkele dagen tijd leren ze elkaar door en door kennen. Ze staan op het punt verliefd te worden wanneer Guido sterft... Hij betrapte enkele inbrekers in de villa die hij bewaakt. Van de ene op de andere dag staat Sonia er weer alleen voor en zit ze met een overlijden dat ze niet kan plaatsen. Bovendien zijn enkele mensen van mening dat zij verantwoordelijk is. Terwijl Sonia's verleden naar boven komt, met al zijn onopgeloste problemen, stort de realiteit rondom haar in. Wie is Sonia eigenlijk? En is het Guido wel die ze overal blijft zien?

Alt titel
The Double Hour
Regie
Giuseppe Capotondi
Cast
Lidia Vitale, Filippo Timi, Kseniya Rappoport, Giorgio Colangeli, Antonia Truppo, Gaetano Bruno, Roberto Accornero, Fausto Russo Alesi, Lorenzo Gioielli, Giampiero Judica, Lucia Poli, Federica Cassini, Michele Di Mauro, Deborah Bernuzzi, Barbara Braconi.
Budget
$ 3.906.840
Opbrengst
$ 4.300.000
Release
09.10.2009
Release NL
13.01.2011
Release DVD
19.04.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Giuseppe Capotondi| Cast: Ksenia Rappoport (Sonia), Filippo Timi (Guido), Antonia Truppo (Margherita), Gaetano Bruno (Riccardo), Fausto Russo Alesi (Bruno) | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2009

Tijdens een speeddate ontmoet de eenzame Sonia de getroebleerde Guido. Tussen beide verloren zielen (Guido is weduwnaar; Sonia leidt een vreugdeloos en teruggetrokken bestaan) bloeit in korte tijd een mooie romance op. Echter, wanneer Guido Sonia meeneemt naar de villa die hij voor zijn werk bewaakt, dringen overvallers het huis binnen en overmeesteren het tweetal. Wanneer voormalige politieagent Guido probeert in te grijpen, moet hij dat met zijn leven bekopen. Met een vers nieuw litteken op haar ziel probeert Sonia haar leven weer op te pikken, maar steeds meer wordt zij als hoofdverdachte beschouwd van Guido’s dood. Wat de situatie eveneens compliceert is dat Sonia op ‘dubbele uren’ (wanneer op digitale klokken dezelfde cijfers voor en achter de puntjes staan) dingen begint te zien die erop duiden dat Guido nog niet geheel uit haar leven is verdwenen.

La Doppia Ora is vrij lastig in een hokje in te delen. De film begint als een romantisch troubled-boy-meets-troubled-girlverhaal, ontpopt zich daarna tot een Lynchiaans mysterie met bovennatuurlijke elementen en krijgt tegen het einde steeds meer trekjes van een misdaadthriller. In veel gevallen zou zo’n film kunnen worden afgeschreven als een onevenwichtig allegaartje maar La Doppia Ora speelt het klaar om de genres op overtuigende wijze op elkaar te laten aansluiten. Lang wordt gespeeld met het perspectief van de hoofdpersoon en de verwachtingen van de kijker, waardoor de mysteries van Sonia’s mogelijke verantwoordelijkheid voor Guido’s dood en haar perceptie van realiteit goed worden uitgespeeld.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

La Doppia Ora

acties