El Mal Ajeno (2010)

6,3 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Spanje
107 Min Spanje

Diego is als arts zo gewend aan het omgaan met extreme situaties dat hij immuun is geworden voor de pijn van anderen. Als een van zijn patiënten, Sara, zelfmoord probeert te plegen, wijst haar partner een beschuldigende vinger naar Diego. Hij houdt de arts direct verantwoordelijk. Bij een gespannen confrontatie tussen de twee krijgt Diego een pistool op zich gericht. Uren later herinnert hij zich slechts het geluid van een schot en voelt hij meer dan alleen een kogel.

Alt titel
For the Good of Others
Regie
Oskar Santos
Cast
Eduardo Noriega, Belén Rueda, Luis Callejo, Angie Cepeda, Clara Lago, Carlos Leal, José Ã?ngel Egido, Chema Ruiz, Dritan Biba, Javier Coll, Concha Hidalgo, Ernesto Arias, Cristina Plazas, Marcel Borràs, Sonia Lázaro, Carmen Losa, Ruth Armas.
Release
03.06.2010
Release NL
18.11.2010
Release DVD
22.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Oskar Santos | Cast: Eduardo Noriega (Diego), Belén Rueda (Isabel), Angie Cepeda (Sara), Cristina Plazas (Pilar), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2010

Producenten in Hollywood die op zoek zijn naar een Europese film die geschikt is voor een Amerikaanse remake doen er goed aan eens een kijkje te nemen bij El Mal Ajeno, het debuut van Oskar Santos. Mede geproduceerd door Alejandro Amenábar (The Others, Agora) is dit een zeer gestileerde Spaanse thriller die het met een aantal wijzigingen ook op de Amerikaanse markt goed zou doen.

Diego is arts in een Spaans ziekenhuis en is zo gewend om om te gaan met extreme situaties dat hij zelf immuun is voor de pijn van anderen. Hij drukt zijn jonge coassistenten dan ook op het hart zo veel mogelijk afstand te houden van hun patiënten. Van betrokkenheid komen toch alleen maar problemen. Het leven van Diego wordt op zijn kop gezet als een van zijn patiënten, de zwangere Sara, zelfmoord probeert te plegen. Haar partner Armand houdt Diego direct verantwoordelijk. De situatie loopt zo uit de hand dat Armand een pistool trekt. Uren later herinnert Diego zich slechts het geluid van een schot, maar komt er gaandeweg achter dat hij een ander persoon is geworden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

El Mal Ajeno

acties