De eetclub (2010)

Met de wijnvoorraad die er in De Eetclub doorheen gaat, zou je een flinke kelder kunnen vullen.
play

4,5 details

  • 94 Min
  • Thriller
  • Nederland
94 Min Nederland

Karen en Michel (Bracha van Doesburgh en Mark van Eeuwen), begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon, de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen…

Regie
Robert Jan Westdijk
Cast
Birgit Schuurman, Halina Reijn, Angela Schijf, Peter Paul Muller, Thom Hoffman, Bracha van Doesburgh, Mark van Eeuwen, Bas Keijzer, Peter Blankenstein, Mattijn Hartemink, Romana Vrede, Irma Hartog.
Release
25.11.2010
Release NL
25.11.2010
Release DVD
26.04.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Jan Westdijk | Cast: Karin (Bracha van Doesburgh), Hanneke (Halina Reijn), Simon (Thom Hoffman), Babette (Angela Schijf), Angela (Birgit Schuurman), Ivo (Peter Paul Muller), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2010

Terug naar de Kust, de verfilming van de debuutroman van Saskia Noort, trok vorig jaar een kleine vierhonderdduizend bezoekers. En dus kon een verfilming van De Eetclub, haar tweede boek, niet uitblijven. De film van Robert Jan Westdijk, na Zusje nog onthaald als groot Nederlands filmtalent, valt op door zijn onopvallendheid. Een buitengewoon saaie thriller over de geheimen van de Nederlandse bovenklasse die geen moment boven de middelmaat weet uit te stijgen.

Nu was De Eetclub ook al geen heel bijzonder boek, hoewel de imposante verkoopcijfers (meer dan driehonderdduizend verkochte exemplaren) anders doen vermoeden. Boek en film gaan over de Amsterdamse Karin die met haar gezin uit de grote stad verhuist naar een villa in het Gooi en daar moeite heeft te aarden. Ze mist de drukte van de grote stad en voelt zich eenzaam in haar massieve huis. Al snel sluit ze echter vriendschap met Hanneke, die haar uitnodigt eens mee te dineren met de plaatselijke eetclub. De vriendschap in de club komt onder druk te staan als twee van de vrienden overlijden en iedereen naar elkaar begint te wijzen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

De eetclub Nieuwsberichten

  • De Eetclub Trailer!

    De Eetclub Trailer!

    Arman Avsaroglu,

    Bracha van Doesburgh, Halina Reijn, Thom Hoffman en heel veel anderen in deze verfilming van het boek van Saskia Noort.

Laatste reacties

Kabol

"...Ik vond hem eigenlijk wel leuk. En ook nog spannend. Zal nog eens kijken om te zien wat ik kennelijk......"

Glennekeeeee

"...Een heel matige thriller en moet het afleggen tegen de gelijkaardige film Loft die toch veel beter i......"

Tarkus

"...Hoofdrolspeelster Bracha van Doesburgh, het wel heel domme blondje uit 'Singles', doet het in deze f......"

De eetclub

acties