Mr. Popper's Penguins
Klassieke kinderboekverfilming blijft ondanks Jim Carrey een typische Disney-achtige kinderfilm.
play

5,6 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

Mr. Popper is een machtige zakenman uit New York die plotseling zes pinguïns erft. Het is niet makkelijk om voor de dieren te zorgen, maar gaandeweg gaat het steeds beter en leert hij ook het belang van familie en vrienden kennen.

Regie
Mark Waters
Cast
Jeffrey Tambor, Angela Lansbury, Jim Carrey, Philip Baker Hall, Dominic Chianese, Carla Gugino, Clark Gregg, David Krumholtz, Ophelia Lovibond, Madeline Carroll, Dylan Clark Marshall, Kelli Barrett, James Tupper, Maxwell Perry Cotton, William Charles Mitchell.
Budget
$ 65.000.000
Opbrengst
$ 83.847.000
Release
17.06.2011
Release NL
11.08.2011
Release DVD
13.12.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Waters | Cast: Jim Carrey (Mr. Popper), Carla Gugino (Amanda), Angela Lansbury (Mrs. Van Gundy), Philip Baker Hall (Franklin), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2011

Jim Carrey en zes pinguïns. Het uitgangspunt zal menig komediefan de wenkbrauwen doen fronsen. Helaas verandert de film daar weinig aan, al is hij vanaf minuut één heel duidelijk in wat hij wil zijn: een kinderfilm. De makers hebben goed naar succesvolle live-action kinderfilms van onder andere Disney gekeken en wijken geen millimeter af van de daarin altijd aanwezige traditionele spanningsboog. Dan kan Jim Carrey nog zoveel gekke bekken trekken of flauwe opmerkingen maken, grappig wordt het voor volwassenen maar zelden.

Het originele kinderboek van het echtpaar Richard en Florence Atwater heeft behalve de pinguïns weinig te maken met Mark Waters’ filmadaptatie. Waar het in het klassieke kinderverhaal gaat om een arme schilder en diens familie die bij toeval in het bezit komen van een pinguïn die zich vervolgens voortplant, gaat het in de gelijknamige verfilming om de rijke en succesvolle Thomas Popper die door zijn werk en moeilijke band met zijn vader vervreemd is geraakt van zijn eigen gezin. Als zijn vader hem als erfenis een aantal pinguïns nalaat, komt zijn leven volledig op zijn kop te staan. De zes beesten brengen hem dichter bij zijn vrouw en kinderen en langzaam begint hij in te zien dat er meer in het leven is dan de harde zakenman spelen.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Mr. Popper's Penguins Nieuwsberichten