Año Bisiesto

Año Bisiesto (2010)

6,1 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Mexico
94 Min Mexico

Laura is een vrijgezelle 25-jarige journaliste, ze woont in een klein appartement in Mexico-stad. Na een serie affaires ontmoet ze Arturo. Er ontplooit zich een intens gepassioneerde en seksuele romance waarin genot, pijn en liefde samenkomen. In de verstrijkende dagen, die door Laura afgestreept worden op haar kalender, leert Arturo steeds meer over Laura's verleden. En wat hij hoort drijft hem tot het uiterste.

Alt titel
Leap Year
Regie
Michael Rowe
Cast
Gustavo Sánchez Parra, Armando Hernández, Monica del Carmen, Diego Chas, Ernesto González, Bertha Mendiola, José Juan Meraz, Nur Rubio, Jaime Sierra, Ireri Solís, Marco Zapata.
Release
17.05.2010
Release NL
25.11.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Rowe | Cast: Monica del Carmen (Laura Lopez), Gustavo Sanchez Parra (Arturo), Marco Zapata (Raúl), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2010

De Gouden Camera in Cannes is misschien wel de belangrijkste prijs die een debuterende regisseur kan winnen en is vaak een goede graadmeter voor succes in de toekomst. Vorige winnaars waren bijvoorbeeld Jim Jarmusch, Steve McQueen en Bahman Ghobadi, nu gevestigde namen in de filmwereld. Dat roept verwachtingen op voor de winnaar van dit jaar, Año Bisiesto van de Australische regisseur Michael Rowe.

Die film geeft minimalisme een nieuwe betekenis. Alleen in de proloog zien we Laura buiten de muren van haar appartement in Mexico-Stad. Dan doet ze boodschappen in de supermarkt. De rest van de film speelt zich volledig af in haar huis, waar Laura zich eenzaam voelt. Verloren in de grote stad, zonder veel vrienden of familie. Vol jaloezie kijkt ze naar haar buren uit haar raam, die liefdevol samen op de bank zitten.

videotrailers & clips