Home for Christmas

4,9 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Noorwegen
  • Zweden
  • Duitsland
90 Min Noorwegen

In een klein Noors dorpje zijn verschillende mensen op de avond voor Kerst op weg naar huis. Een gescheiden man verkleedt zich als de kerstman om toch zijn kinderen en zijn ex-vrouw te kunnen zien op kerstavond. Een vrouw hoopt wanhopig maar vergeefs dat haar minnaar zijn echtgenote na kerst eindelijk zal verlaten en een protestants jongetje vertelt zijn klasgenootje die moslim is dat zijn familie net als haar familie geen kerst viert zodat hij de avond bij haar kan doorbrengen. Gebaseerd op de bundel met korte verhalen Only Soft Presents under the Tree van Levi Henriksen.

Alt titel
Hjem til jul
Regie
Bent Hamer
Cast
Reidar Sørensen, Nina Andresen Borud, Tomas Norström, Joachim Calmeyer, Fridtjov Såheim, Kai Remlow, Issaka Sawadogo, Trond Fausa Aurvaag, Ingunn Beate Øyen, Kristine Rui Slettebakken, Kyrre Haugen Sydness, Arianit Berisha, Levi Henriksen, Patrick Mölleken, Cecile Mosli, Igor Necemer, Morten Ilseng Risnes, Sarah Bintu Sakor, Nadja Soukup, Nina Zanjani.
Release
12.11.2010
Release NL
02.12.2010
Release DVD
11.10.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Bent Hamer | Cast: Nina Andresen Borud (Karin), Trond Fausa Aurvaag (Paul), Arianit Berisha (Goran), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2010

Hoe komt het toch dat onze verlangens naar warmte, geborgenheid en naastenliefde zo toenemen rond de feestdagen? Hoewel deze vraag zelden in films gesteld wordt, maken velen dankbaar gebruik van dit menselijke verschijnsel. In het verleden waren het voornamelijk Scrooge, de Grinch en Jack Skellington die ons de ‘Christmas spirit’ bij moesten brengen. De tijd van de ‘bad guys gone good’ lijkt echter voorbij met de komst van de versnipperde vertelling waarin verschillende personages op hun eigen manier Kerst (of een andere feestdag) ervaren. Het begon met Love Actually, toen kwam Alles is Liefde, gevolgd door Valentine’s Day, met het Belgische Zot van A als voorlopig eindpunt en New Year’s Eve in het verschiet. Nu komt uit Noorwegen een nieuwe soortgenoot, getiteld Home for Christmas. Zelfs met oude mensen, baby’s en dieren kan deze Kerstfilm echter weinig bekoren en mag snel weer vergeten worden.

Na een proloog in het voormalige, door oorlog geteisterde Joegoslavië, volgt een aaneenschakeling van verhalen van zeer verschillende mensen tijdens Kerst in het Noorse stadje Skogli. Van een verstoten vader en een op Kerstavond werkende dokter tot een zwerver die een maaltijd krijgt en een jongetje dat verliefd is op zijn moslimse buurmeisje, allen hebben een boodschap te verkondigen over menselijke waarden, normen en gevoelens.

videotrailers & clips