Voorspelbare kijk in het leven van Miss Monroe wordt vooral de show van Michelle Williams. Wat een actrice.
play

6,7 details

  • 99 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigd Koninkrijk

Colin Clark is net klaar met zijn opleiding in Oxford, maar is vastbesloten het te gaan maken in de filmwereld. Hij gaat aan de slag als assistent op de set van de film ‘The Prince and the Showgirl’. Marilyn Monroe speelt ook een rol in de film, en is tegelijk op huwelijksreis met haar man Arthur Miller. Als Miller Engeland verlaat, ligt voor Colin de weg vrij om Marilyn kennis te laten met de Britse leefwereld. In een idyllische week, mag hij haar even rust geven van de drukte van de faam.

Regie
Simon Curtis
Cast
Eddie Redmayne, Kenneth Branagh, Michelle Williams, Toby Jones, Julia Ormond, Simon Russell Beale, Robert Portal, Jim Carter, Pip Torrens, Geraldine Somerville, Miranda Raison, Michael Kitchen, Philip Jackson, Victor McGuire, Karl Moffatt.
Budget
$ 6.400.000
Release
17.10.2011
Release NL
26.01.2012
Release DVD
19.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Simon Curtis | Cast: Michelle Williams (Marilyn Monroe), Eddie Redmayne (Colin Clark), Kenneth Branagh (Sir Laurence Olivier), Julia Ormond (Vivien Leigh), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2011

Twee weken geleden leek het nog vrijwel zeker dat Meryl Streep een derde Oscar zou gaan krijgen. Haar vertolking van Margaret Thatcher in The Iron Lady was feilloos. Zo goed dat je bijna zou vergeten dat er meer kapers op de kust liggen. Want vanaf vandaag draait My Week with Marilyn, waarin Michelle Williams zichzelf overtreft. Dat wil wat zeggen na haar prachtige rol in Blue Valentine vorig jaar (ook al goed voor een Oscarnominatie), maar er is niets van overdreven. Haar Marilyn Monroe is pure perfectie.

Williams en Streep mochten allebei al een Golden Globe voor hun vertolking in ontvangst nemen. Dat was mogelijk omdat hun films niet tot hetzelfde genre werden gerekend, maar bij de Academy maken ze dat onderscheid niet. Volgende maand is er maar één Oscar voor beste actrice. Dan zal de een het waarschijnlijk tegen de ander moeten afleggen, want de strijd lijkt tussen deze twee dames te gaan. Beide films zijn zonder meer aanraders. En dan niet eens omdat ze echt sterk zijn, maar omdat er een masterclass acteren in wordt gegeven.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

My Week with Marilyn Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

My Week with Marilyn

acties